Aprilli Meie Ajas

Avaldatud 10.4.2019

Aprillis meenutab kristlik maailm Jeesuse Kristuse ristisurma ja ülestõusmist. Ka Meie Aja fookuses on Kristuse ohvrisurm ja teenistus taevases pühamus. Fookuses kirjutavad Hele Kulp ja Rein Kalmus.

Hele kirjutab aina enam levivast arusaamisest, et taevane pühamu on vaid metafoorne paik, ning ütleb: „Kui taevane pühamu on reaalne, siis on ka Jumal ja Tema aujärg reaalsed.” Vaadates tagasi antiikaja Iisraeli pühamuteenistusele, milles iga detail oli sümboolse ettekuulutava tähendusega, kirjutab Hele, on meil tänapäeva maailmas pühamuteenistusest palju õppida ning meie usk rajaneb paljuski just sellel: „Kui Kristuse surma ei osata mõtestada, siis on ainult üks samm selleni, et Kristuse ohvrit ei ole vaja ning religioon võib olla ükskõik milline tore enesearendusprogramm.”

Ka Rein seob oma tekstis Kristuse ohvri pühamuteeistusega: „Pühamuteenistus oli suur mõistukõne lunastusloo kõrghetkest, mis kulmineerus Kolgata mäel, kus Jumala Poeg ohverdas meie päästmiseks oma elu.”

Jätkame Eesti liidu töötajate intervjuude rubriigiga. Seekord räägib oma elust ja tööst ja kristlaseks ning pastoriks saamisest Tallinna I ja Rapla koguduse pastor Olavi Laur: „Vanglas pidasin oma esimese jutluse. See tuli nii ootamatult, et ma isegi ei valmistanud seda ette,” meenutab Olavi.

Kompassi koguduse rubriigis kutsub Riivo Jallai kõiki julgelt proovima ka neid ülesandeid, mida nad kunagi varem ei ole teinud: „Olen teinud ning proovinud teha selliseid ülesandeid, millest varem kaarega mööda käisin.”

Indrek Ploompuu kirjutab meie aja rubriigis jälgimisest, mis tänapäeva elus meie igaühe kaaslane on, ning seob selle tõigaga, et Jeesus näeb meie kõiki tegemisi ja tegematajätmisi: „Kui elame oma elu rahus ja rõõmus Jumala palge ees, siis kas ei tundu suvaliste võõraste inimeste ja ettevõtete pilk selle kõrval tähtsusetu?”

Uue Testamendi kaanonis uurime Mervi Kalmuse juhendamisel Pauluse kirju Timoteosele: „Traditsiooniliselt on teist Timoteose kirja peetud Pauluse viimaseks kirjatööks enne tema märtrisurma 67. aasta paiku.”

Koguduse rubriigis on vaatluse all nii habras rahu ja rahu tegemine ses mässavas ja lõhesid tekitavas maailmas: „Blogide ja laavana valguvate uudiskirjade barrikaadide tagant tulistame oma valanguid nende pihta, kelle otsused ja väärtused lähevad meie omadega vastuollu.”

Ajakirjas on, nagu ikka, teisigi rubriike: Kirjakoht, Silmatera lastele, tervis, pererubriik, järjejutt ja epiloog.

Aprilli Meie Aeg jõuab kogudustesse üle Eesti laupäeval, 13. aprillil. Ajakirja saab nii paberil kui ka pdf-formaadis tellida e-poest. Ajakirja üksiknumber maksab 2,50 eurot.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat