Toimus 10. Kuuri talu kontsert

Avaldatud 24.6.2008, autor Helis Rosin

21. juuni õhtul toimus Põltsamaal Võisikul perekond Maureri koduõuel juba kümnendat aastat Kuuri talu kontsert, mille eesmärgiks on pakkuda inimestele väljaspool kogudust meeldiv muusikaelamus ning anda neile seeläbi tunnistus usust.

Tänu Taevaisale oli ilus, vihmata õhtupoolik ning kuulajad said nautida kaunist muusikat ja sisukat sõnavõttu.

Sel aastal sai kuulda nii soolosid – Voldemar Rosin, Kärt Vahtramäe ja Maiu Põldaru esituses-, triosid kui ka ansamblilaule. Kohal olid Tartu ansambel ja D-duur.

Sõna võttis pastor Rein Kalmus, kes alustas oma mõtisklust Kuuri talu kontserdi kui iga-aastase sündmuse tähtsuse teemal. Lõpuks jõudis pastor oma mõttelõngaga jaaniaega ning julgustas kuulajaid minema sõnajalaõit ehk õnne otsima.

Mare Maureri hinnangul oli tänavu kontserti kuulama tulnud üle 100 inimese väljaspoolt kogudust, neist ligi pooled olid esimest korda. Kohal oli ka adventiste Eesti eri paigust. Siiski reklaamiti sündmust just väljapool kirikut – kohalikus ajalehes ning saadeti ka isiklikke kutsed. Korraldajapere Maureri sõnul on nende eesmärgiks tutvustada inimestele adventkoguduses viljeldavat muusikat ning usku neile inimestele, kes kirikusse väga tulla ei tihka.

Kuidas Kuuri talu kontsert alguse sai

Eelmise aastakümne lõpus said Maurerid oma uue kodu valmis ning kutsusid kohalikke tuttavaid külla soolaleivale. Siis tuli ka mõte, et võiks samaaegaselt misjonit ka teha. Et Tartu noored pidid Põltsamaale jaanipäeva tähistama tulema, tegi Mare neile ettepaneku enne lõkkeõhtut ka väike kontsert teha. Esimesel Kuuri talu kontsertil astuski üles poistebänd TTT, kohalikest esinesid ka Maarja-Maariti-Ardo trio ning Volli Rosin.

Esimene Kuuri talu kontsert toimus aastal 1999, mil külalisi oli kahekümne viie ringis. Aasta aastalt on üritus hoogu juurde saanud ning esinejate hulk on mitmekesistunud ning publiku arv suurenenud.

Maurerid tunnistavad, et on hetki, mil nad kahtlevad, kas enam järgmist kontserti korraldada. Aga igal aastal tuleb inimesi, kes meenutavad tänutundega eelmist kontserti ning pärivad, kas see ikka järgmisel suvel ka toimub. Seega on just publiku nõudlus see, mis on Maurereid julgustanud ikka ja jälle oma koduõuel kontserti korraldama. Nad leiavad, et see on nende võimalus ümberkaudsetele inimestele tunnistuseks olla. Nende kümne aasta jooksul on Kuuri talu kontserti suur hulk põltsamaalasi kuulamas käinud.

Selle aasta kontserdi lõppedes soovis pereisa Juss Maurer publikule kena koduteed ning lisas, et ehk kohtume sellel koduõuel edaspidigi.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat