Ristmeedia projekti keskmes on isaduse rõõmud ja mured

Avaldatud 21.2.2019, allikas Adventist Review

Viimasel kahel aastal on netivõrgustumise konverentsi Global Adventist Internet Network, GAiN) Euroopa osalejad töötanud ühisprojekti kallal, millega soovitakse osalevatesse riikidesse muutusi tuua. Eesmärk on see, et iga kui tahes suur meediakeskus teeks koostööd kommunikatsiooniosakondade, toimetajate ja ka üksikosalejate tasandil, nii et koostöös sünniks misjonifookusega projekt, mille kohta võiks öelda, et see on suurem kui osakeste summa.

Esimene sarnane projekt, „This Is My Mission“, viidi läbi 2017. aastal ja seda vedas eest Inglismaal asuv Newboldi kolledž. Projekti esitleti 2018. aastal Hispaanias Valencias.

Seejärel valiti veelgi ambitsioonikam ristmeedia projekt, millesse on kaasatud raamatud, film ja taskuhääling. Projekti „Isad“ kallal töötati 2018. aastal ning selle esilinastus on 22. veebruaril 2019, kui Jordaanias Ammanis saab kokku tänavune GAiNi konverents.

„Isad mängivad peres olulist rolli,“ sõnas teleprodutsent ja Saksamaa adventkoguduse meediakeskuse Stimme der Hoffnung filmitegija Adrian Duré. „Isadel on spetsiifiliselt oma roll, mis on teistsugune kui emade osa. Me otsustasime luua materjali isadele, et motiveerida ja rõhutada isaksolemise eesõigust ja vastutuse võtmist.“

Projektiga seotud meediaeksperdid usuvad, et isadus on ainulaande kogemus, ja lisaks eesõigusele ka väga suur vastutus. Paljud isad ja perekonnad maailmas vajavad rohkem teavet selle kohta, mida tähendab olla isa tänapäeva keerulises ühiskonnas, kus naistel on terve rida rolle, kus isa rolli teinekord alahinnatakse ja kus on vajadus isa rolli pereringis tähtsustada. Ema rollist on palju kirjutatud, isaduse väärtus on kõrvale jäänud.

Teadvustades seda vajadust, võttis projekti meeskond eesmärgiks luua selgesõnaline positiivne ja isadusele keskendunud materjal, mis kannab isaduse väärtusi. Projektiga tähistatakse adventkoguduse pereteenistuse sajandat aastapäeva.

Ristmeedia projekt „Isad“ sisaldab endas järgmist:

¤ ajakirjalaadne raamat, milles on 13 peatükki eri riikide autoritelt, pere- ning haridusekspertidelt;

¤ kultuurideülene dokumentaalfilm, mis on toodetud Austraalia, Liibanoni, Lõuna-Korea, Hispaania, Mehhiko ja Lõuna-Aafrika meediakeskuste koostöös. 45-minutilises filmis vaadeldakse kuue kultuuri kuut isa, nende rõõme ja muresid. Nad räägivad kuus erinevat lugu, kuid neil on sarnased kogemused isaks olemise teel;

¤ kaks videoklippi sotsiaalmeedias jagamiseks;

¤ lühikesed taskuhäälinguintervjuud isadega.

Produtsendid ütlesid, et projekti materjalid on kättesaadavad meediakeskustes, meediateenistustes, Hope Channeli jaamades ja adventraadiotes üle maailma. Materjalid on töövahendiks koguduse pereteenistustele.

Neid materjale võib kasutada eri viisidel. Kohalikud kogudused saavad korraldada nende abil erilisi üritusi isadele ja peredele, näidates filmi, arutledes raamatu üle ja sidudes need materjalid kohalike võimalustega, samuti saab materjale jagada sotsiaalmeedias. Materjalid on vabalt saadaval ka tõlkimiseks ja avaldamiseks.

„Ristmeedia projektis on raamatu ülesanne pakkuda põhjendusi,“ ütles Rumeenia ajakirja Signs of the Times (Semnele timpului) peatoimetaja Norel Iacob. „Igasugune muu meedia avaldab kahtlemata inimestele muljet ja tekitab huvi, kuid raamat pakub seda, mida inimesed soovivad pärast multimeediat: rohkem infot, sügavamat uurimist, erinevate faktide ja teemade analüüsi.“

Kõigi nende ühendatud materjalide juures loodab projekti meeskond, et inimeste huvi projekti vastu kasvab ja see aitab neil leida vastuseid ning edasisi allikaid selle teema osas.

„Me palvetame, et need ristmeedia materjalid annavad tõuke dialoogile, innustavad jagama kogemusi ja teadvustama isadust; ühtlasi, et need aitavad meil kõigil rohkem isadust hinnata,“ ütlesid GAiNi Euroopa juhis. „Meie eesmärk on toetada järgmise põlvkonna arengut.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat