Euroopa noortetöö juhid said kokku, et end koolitada ja saada uut indu

Avaldatud 20.2.2019, allikas TEDNews

Üle 330 noortetöö juhi sai kokku Saksamaal Schwäbisch Gmündis, kus 6.–10. veebruarini toimus PULSEmeet kolmas juhtimiskoolitus, mille käigus adventkoguduse Euroopa noortetöö juhid omandasid uusi teadmisi ja vahetasid mõtteid.

PULSEmeet annab juhtidele võimaluse end harida: pealkirja all „Minu kogudus, minu kodu, minu missioon” koolitati, julgustati ja innustati osalejaid andma oma parim Euroopa noorte heaks. Kuigi üritust korraldas ja see oli mõeldud peaasjalikult Inter-Euroopa divisjoni (EUD) noorteosakonnale, oli osalejaid ka Trans-Euroopa divisjonist (TED).

„PULSEmeet on mõeldud koolituse ja professionaalse julgustuse, aga ka vaimuliku inspiratsiooni jaoks,” ütles EUD noortejuht Jonatan Tejel.

„See on rahvusvaheline platvorm, kus me saame peegeldada, arutleda ja palvetada juhtidega kogu Euroopast. Siin räägime raskustest ja võimalustest, kuidas evangeeliumiga noorteni jõuda, kuidas eri viisidel noortetöö juhte võimestada, et nad saaksid kasutada ära kogu potentsiaali, mille Jumal on neile andnud, ja aidata neil kaasata täiskasvanuid kohaliku adventkogukonna missiooni täitmisse.”

Kristliku noorteteenistuse keskmes on küsimus, kuidas usk mõjutab meid olulisel ja ehedal moel, sõnas Tejel. See tähendab evangeeliumi edastamist mängu, piltide, videote, muusika ja teistel loovatel viisidel. Kuid kõige olulisem on see, et noortetöötajad elaksid Jeesuse tunnistuse järgi, mis on muutnud nende enda elu. „Näe, proovi ja maitse ise, koge, missugune on evangeelium päris elus!”

Lisaks paneelidele oli iga päev kavas 26 töötuba, mida viisid läbi õpetajad, pastorid, doktorid, kellest igaüks on noortevaldkonna spetsialist omal alal.

Noorteekspertide nõuanne

Oma avasõnades kutsus üleilmse adventkoguduse noortetöö juht Gary Blanchard osalejaid mõtlema reaalsusele, et „noortetöö juhid võitlevad noorema põlvkonna hingede pärast deemonitega”. Ta rõhutas, et „sel põhjusel peavad nad minema palvemägedele ja saama osa üleloomulikust väest. Nad peavad seisma silmitsi sellega, mis nende ees on, ja noored päästma.”

Šveitsi uniooni noortetöö juht Stephan Sigg innustas noortetöö juhte olema koguduse eeskujud. „See kogudus on Jumala tahte väljendus maa peal, seda nimetatakse ka pelgupaigaks.”

Troy Fitzgerald, Walla Walla ülikooli pastor, rääkis Jeesusega kõndimisest. „Sa pead teadma, kellega kõnnid,” ütles ta. „Kõnni koos Jeesusega, et teaksid paremini, mida Ta sulle räägib.”

Andrewsi ülikooli muusikajuht Adriana Pereira innustas noortetöö juhte olema tähelepanelik konfliktide vältimisel, eriti muusikas. Muusika on võimas ja imeline keel, sõnas ta, noortetöö juhid peaksid tegema koostööd ka muusikateenistuse valdkonnas.

Briti uniooni noortetöö juht Dejan Stojcovic rääkis viimasena, esitades üleskutse kõigile osalejaile, kes soovivad oma töösse rohkem panustada: „Kui tahate maailma muuta, minge ja armastage oma perekonda!”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat