Hingamispäevakooli seminar Tartus

Avaldatud 16.6.2008, autor Meie Aeg

Tartus kogunesid 15. ja 16. juunil koguduste hingamispäevakooli juhid ja õpetajad ning pastorid kuulama Peakonverentsi hingamispäevakooli osakonna juhti Jonathan Kuntarafi ning Trans-Euroopa Divisjoni hingamispäevakooli osakonna juhti Michael Hamiltoni, kes olid tulnud kõnelema hingamispäevakooli arendamisest ning elavdamisest.

Esimesel seminaripäeval rääkis Michael Hamilton inimestele lähenemisest ja erinevatest inimtüüpidest. „Abstraktselt võttes on kahte sorti inimesi – introverdid ja ekstraverdid,” rääkis Adventkoguduste Eesti Liidu hingamispäevakooli juht Ergo Naab. „Grupi juht peaks kõigepealt teadma milline on tema isiksuse omadus, et ta võiks siis vastavalt kohandada oma käitumisstiili ja lähenemist vastavalt erinevatele inimestele, kes gruppi tulevad. Meie evangeeliumikuulutuse esitus võib olla väga võimas, kuid sellest pole palju kasu, kui see ei jõua kuulajani. Oluline on õppida igale inimesele individuaalset lähenemist,” meenutas Ergo seminaril kuuldut.

„Hingamispäevakooli peamised eesmärgid on piibliuurimine, osadus, väljapoole suunatud teenistus ja globaalmisjon,” rääkis ülemaailse adventkiriku hingamispäevakoolitöö juht pastor Kuntaraf. Tema sõnul keskendutakse erinevates maailma osades sageli liigselt ühele nendest eesmärkidest. „Euroopas on näha, et kõige tähtsamaks peetakse õppimise osa, Lõuna-Ameerikas keskendutakse hingamispäevakoolis aga täielikult väljapoole suunatud misjonitöö arendamisele. Meeles peab pidama kõiki neid erinevaid eesmärke.”

Pastor Kuntaraf rääkis vajadusest omada igas hingamispäevakooli grupis lisaks õppetöö juhatajale ka väljapoole suunatud töö juhti, kelle ülesannete hulka kuulub ka puuduvate liikmetega kontakti hoidmise organiseerimine. Lisaks peaks igal grupil olema oma tööplaan, kuidas jõuda oma piirkonnas elavate inimesteni kaasaarvatud oma sugulaste ja omasteni. „Gruppides peab olema aega puuduolevate liikmete jaoks. Peab olema plaan nende külastamiseks,” rõhutas pastor Kuntaraf.

Seminari üheks eesmärgiks oli innustada hingamispäevakooliga tegelevaid inimesi oma töös, mis tähendas ka mitmete teadaolevate asjade meenutamist ja taasrõhutamist. „Minu jaoks sai värskelt üle rõhutatud hingamispäevakooli õpetajate pideva täienduse ja edasiõppe küsimus. Inimesed, kes teisi õpetavad, peavad ise olema eriti õpihimulised,” rääkis Kuressaare adventkoguduse pastor Ivo Käsk.

Hingamispäevakooli traditsioon sai adventkirikus alguses 1853. aastal. Tänapäeval on ülemaailmses adventkirikus umbes 14 miljonit liiget.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat