Veebruari Meie Ajas

Avaldatud 7.2.2019

Veebruari Meie Aja fookuses on keskkond ja selle hoidmine. Adventkoguduse identiteedi uurimisel oleme jõudnud kuuenda teemani seitsmest, milleks on Baabülon.

„Elan kahe paradiisi vahel sellel Maal, mille Jumal on minu koduks loonud,” tõdeb Mervi Kalmus fookuses ja kutsub lugejat üles vaatama keskkonnahoidu vägagi isiklikust vaatepunktist: „Ainult isikliku vastutuse tajumine annab tõuke paremateks valikuteks ja positiivseteks muutusteks.” Loodusesõber Toomas Daniel räägib intervjuus Helena Ploompuule, et kuigi päris keskkonda säästev eluviis ei ole tänapäeval enam võimalik, saab siiski igaüks üht-teist ära teha: „On selline sõna nagu kasinus, millest räägib ka Piibel – mul ei ole kõike vaja.”

Olemasolevaga leppimisest ja mitte Baabüloni orav-rattas-ellu ärakadumisest kirjutatakse ka adventkoguduse identiteeti uurivas rubriigis Sügavamale: „Hetkeline rahulolu ja materiaalsete asjade kuhjumine käivad käsikäes nii looduse kui ka inimeste ärakasutamisega. Baabülon on nihverdanud end meie elu igasse aspekti.”

Eesti liidu töötajate intervjuusarjas küsitleb Helis Rosin Keila ja Haapsalu koguduse pastorit Marge Randleppa. Marge räägib oma õpingutest ja pastoriks, aga ka emaks olemisest ning enese eest hoolitsemisel peab oluliseks kaht tõika: „Kõige särasilmsem olen siis, kui olen Jumala plaani kohaselt hoolt kandnud oma tervise eest.” ja „Usk Jumala abisse läbi eestpalvete saadab mind ikka.”.

Andres Ploompuu kirjutab Brexiti-tuules lahkmeele külvamisest: „Kui me leiame pidevalt õigustusi teiste kristlaste, meie õdede ja vendade kritiseerimiseks, siis me pole ülejäänud maailmast paremad.”

Kirjakoha rubriigis uurib Heino Lukk Kapernauma väeülema kogemust sellest, kuidas Jeesus tervistas tema lapse, ja selle taustal väärt olemisest. „Armuand pole väljateenitud palk, vaid Jumala kingitus, mida pole võimalik mitte kuidagi ära teenida.”

Jätkub Mervi Kalmuse rubriik Uue Testamendi kaanonist, seekord on vaatluse all Apostlite tegude raamat. Samuti uurime, kuidas läheb Kompassi kogudusel ja mida teha siis, kui laps on üle väsinud.

Ajakirjas on ka Kogemuste kotike ja lastele Silmatera, samuti järjejutu uus osa ning Karin Milleri epiloog.

Veebruari Meie Aeg jõuab koguduste kirjanduslauda hingamispäeval, 9. veebruaril. Ajakirja üksiknumber maksab 2,50 eurot. Ajakirja saab osta ka e-poest, nii paber- kui pdf-formaadis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat