Adventpastorite arv Mongoolias kasvas poole võrra

Avaldatud 8.3.2008, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistidest ordineeritud pastorite hulk Mongoolias kasvas 4-lt 6-le, kui 23. veebruaril ordineeriti kaks korealasest pastorit. Park NoYoung ja Park SangBum ordineeriti koguduse teenistusse Ulaanbaatari adventkirikus.
Kaks pastorit teenivad Mongoolias adventkiriku Globaalmisjoni initsiatiivi raames. Programm viib adventpastoreid, peamiselt Koreast, misjonäridena Põhja-Aasia regiooni riikidesse.

”Töötagem kõik koos, et täide viia Jeesuse missioon siin maailmas,” ütles pastor SangBum kõneledes mongoolia keeles.

Teenistust viisid läbi Mongoolia kiriku juht pastor Paul Kotanko ning pastor Nyamdavaa Dovchinsuren, kes on üks kahest mongoollasest ordineeritud pastoritest.

Mongoolias on umbes 1200 adventisti, kusjuures 15 aastat tagasi ei olnud seal ühtegi koguduse liiget. Venemaalt pärit adventistid alustasid seal tööd 1920-ndatel aastatel. 1930-ndatel alustasid Läänest tulnud misjonärid tööd Sise Mongoolias, mis on tänapäeval osa Hiinast. Töö aga katkes sõja puhkedes. Esimene adventist ristiti tänapäeva Mongoolias 1993. aastal. Neli aastat hiljem rajati esimene kogudus, kuhu kuulus juba 26 liiget.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat