Uus kirik tingis koguduse liikmeskonna kasvu

Avaldatud 30.1.2019, allikas Adventist Review

2004. aastal hävitas orkaan Charley USAs Florida osariigis kõik, mis tema teele jäi, kaasa arvatud Wauchula seitsmenda päeva adventistide kiriku. Kogudusehoonest jäid järele vaid rusud, kuid sellest eraldi seisnud seltsimaja jäi terveks, nii et kogudus hakkas selles jumalateenistusi pidama.

Pärast kümmet aastat kitsaid tingimusi pöördus väike, 28-liikmeline kogudus Maranatha Rahvusvaheliste Vabatahtlike poole, et linna saaks ehitatud uus kogudusehoone. Kogudusel oli 40 000 USA dollarit kindlustusraha ja raha vähesuse tõttu oldi huvitatud kuluefektiivsest ehitusplaanist Põhja-Ameerika koguduste jaoks. Selle programmi raames ei pea kogudus maksma arhitektimakse, samuti saab maja kiiremini valmis.

Koguduseliikmed olid ehitusel abiks, ehitust juhtis kohalik Maranatha veteran ja koguduse nõukogu liige Roger Hatch. „Nad palusid minu abi kiriku ehitamisel,” ütles Hatch. „Ma ütlesin: „Kui raha saab otsa, siis me lõpetame,” kuid raha ei saanud otsa.” Väike kogudus korraldas rahakogumisi, kaasa arvatud kontserdi, millega koguti kokku üle 30 000 USA dollari, mis tähendas, et ehitamise alustuseks oli raha olemas.

Rahakogumise ajal seisti silmitsi ka probleemidega. Kohalik linnaplaneerimise osakond ja tuletõrjeülem kiitsid Maranatha ehitusplaani heaks, kuid piirkondlik tuletõrjeülem mitte. Tema nõudis tulekustutussüseemi lisamist projekti, ent see maksab kuni 40 000 dollarit ja projekt jäi seisma.

Aasta aega ootasid koguduseliikmed, mil ehituse eeskirjadest avastati uus säte. Selle järgi jääb kohaliku ja piirkondliku tuletõrjeülema lahkhelis otsustav hääle kohalikule ülemale. Kuu aja pärast andis ka piirkondlik ülem järele ja ehitus sai jätkuda.

Ehitustööd algasid 2016. aasta novembris, abiks oli 54 Maranatha vabatahtlikku ja maja sai valmis 11 kuuga. Koguduse liikmed on maja üle rõõmsad ja uhked ning kutsuvad kirikusse oma sõpru. Nii on koguduse liikmeskond kasvanud 28lt 70ni, mis on 250-protsendiline kasv. „Ma arvan, et see näitab seda, et kui sul on korralik jumalateenimise koda, mille üle inimesed uhkust tunnevad, siis kogudus kasvab,” sõnas Hatch.

Alates 2012. aastast on Ameerika Ühendriikidessse Maranatha Põhja-Ameerika projektiga ehitatud veidi alla kümne kiriku.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat