Moldova noored adventistid tundsid teenimisest rõõmu

Avaldatud 24.1.2019, allikas Adventist Review

3. jaanuari õhtul leidis moldovlane Olga Facebookist kuulutuse, milles paluti abistada meest, kes elas neljaruutmeetrises toakeses ehitusplatsil, ilma et tal oleks elektrit, vett või toasooja. Ta oli endine ehitusplatsi valvur, nüüd töötu, kes oli jäänud mõne kuu eest pimedaks.

Kui Olga nägi kuulutuses olevat aadressi, sai ta aru, et see asub vaid paariminutilise jalutuskäigu kaugusel tema kohalikust adventkogudusest. Ta ütles, et ta süda hakkas valutama ega jätnud teda selle mehe elukorralduse osas rahule.

Järgmisel päeval läks kaks noormeest onu Valerat vaatama ja viisid talle eluks vajalikku. Valera rääkis külalistega elavalt ja jutustas neile oma loo ning noored palvetasid koos temaga. Enne kui nad lahkusid, ütles Valera neile oma soovi: „Ma tahaksin pesta ja habet ajada.”

Kahe päeva pärast viisid koguduse noored Valerale riideid. „Me nägime, kuidas Jumal tegutses, kui meie keskendusime oma naabri abistamisele. Me viisime talle sooje riideid,” ütles üks noor. „Me oleme veendunud, et kui sa tegutsed hea eesmärgi nimel, siis Jumal hoolitseb kõige muu eest.”

Seejärel viidi Valera kohta, kus ta sai pesta ja Olga oli talle juuksuriks.

„Ma usun, et see imeline jõuluõhtu (õigeusu kirikus tähistati jõule 7. jaanuaril) oli Valerale imeline kingitus ja Valera ise oli kingitus meile, aidates Jumalal muuta meie süda pehmemaks, nii et me näeksime Jumalat,” ütles üks noor.

Kuid noorte toetus Valerale ei lõppenud siin. Nad andsid Facebookis mehe vajadustest teada ja lahked inimesed tõid süüa, riideid, isegi raha. Nad korraldasid Valerale arstivisiidi, mille käigus arst pakkus võimalusi teha silmaoperatsiooni, nii et Valera nägemine taastuks.

„On imeline olla osa millestki suurest ja väärtuslikust,” ütles Olga. „Ja mis saaks olla veel väärtuslikum kui inimese hing ja elu.”

Andrei ütles, et tema jaoks oli see kogemus eesõigus – olla Jumala tööriist kellegi õnnistamiseks. „Ma tänan Jumalat kogu südamest, et sain osa rõõmust olla Tema käed, jalad, huuled ja kaastööline,” ütles ta. „Elu on lühike, seega hinnakem iga võimalust, mille Jumal meile Tema armastuse praktiseerimiseks annab.”

Noor vabatahtlik Dmitri oli sellega nõus. „Kui nägin, mis tingimustes see mees elab, palvestasin tema pärast ja samal ajal palusin Jumalalt andestust, et ma ei hinda seda, mis mul olemas on: tervis, toit, eluase, töö, noored.”

Ta lisas: „Nägin selles mehes Jumala las, kes vajab abi. Selle töö tulemusena olen tundnud rõõmu, mida kuskilt mujalt siin maailmas ei ole võimalik saada.”

Uudis ilmus Euro-Aasia divisjoni kodulehel. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat