Piibli ja palliga Valgas

Avaldatud 18.2.2008, allikas Meie Aeg

Autodele hääled sisse ja minek. Teel olles kujutlesin, kuidas autod üle Eesti Valga poole suunduvad ja seda sellepärast, et algamas olid Piibli ja Palli Päevad.

Kohale jõudes oli nii hea näha sõpru ja palju rõõmsaid nägusid.

Kui suurem sagimine mööda sai ja programm peale hakkas, oli saali kogunenud päris palju inimesi.

Õhtut alustas Destination ülistuslauludega, mis loodetavasti suutsid inimesed viia mõnusasse meeleollu. Sealt edasi võttis jutujärje üle Karmen, rääkides misjonäridest, nende tööst ja eesmärkidest. Et asi elavam oleks, näidati videoklippe meie oma koguduse inimestest, kes teevad väikesi „suuri” asju või pigem heategusid ning küsitleti, millega tegeleb Ivo. Õhtujuht Karmen rääkis ka oma tööst ning kuidas tema saab inimestele Jumala armastust selle kaudu edasi anda. Usun, et nende intervjuude kuulamise ajal leidis nii mõnigi, et igale inimesele on Jumal andnud mingid oskused, kuidas teisi aidata ja neile selle kaudu Jumala armastust väljendada. Selleks, et kellelegi rõõmu valmistada, ei pea tegema suuri tegusid ja saama kõrgeid autasusid – oluline on teha asja südamega. See oli väärt mõte!!! Ei saa kindlasti mainimata jätta, et sõnavõttude vahele laulis D-Duur imeilusaid laule, mida oleks kindlasti veel ja veel kuulanud.

Avaprogrammi lõppedes leidis igaüks endale ise sobiva või vajaliku tegevuse – suhtlemise, ööbimispaiga otsimise, korra valvamise, söömise, Piibli lugemise, jalutamise, magamise või mittemagamise...

Hingamispäeva hommik algas tavapärase piiblitunniga, kus jaguneti gruppidesse. Ivo jagas kätte küsimused, mille üle iga rühm arutada sai. Aeg justkui lendas ja ees ootas jutlusetund. Sissejuhatus jutlusetundi oli täis mõnusat muusikat. Tehti vaikne palve ja samal ajal ilmusid ekraanile looduspiltidega slaidid andmaks mõtteid Jumala tänamiseks selle kauni loomistöö eest. Lumiseid pilte nähes tuli minul igatahes lumeigatsus. Pärast palvet võttis koha sisse David Nõmmik, kes hakkas oma jutluses lahti mõtestama selle aasta motot: „Tule, Issand Jeesus!” Jutlus oli täis põnevaid näiteid, seega usun, et igaüks leidis omale südamelähedase, mis teda julgustab. Pärast jutlust näitas Ivo videoklippe inimestest, kes avaldasid arvamust Jeesusest ja tema teisest tulemisest. Arvamusi oli mitmeid. Usun, et paljudel kõlas hinges edasi küsimus: „Kas MINA olen valmis Jeesuse tulekuks?”

15.00 ja alustati piibliviktoriiniga. Kõik sujus hästi ja usinamad õppijad said edasi finaali. Juunioridest võitis Põltsamaa. Tublid! Seeniorite võitja väljaselgitamisega oli veidi keerulisem lugu. Küsimused said otsa, aga viik ei olnud žürii jaoks rahuldav. Seega valiti Piiblist välja üks kirjakoht (Jeremija 52. ptk), mida hakati ette lugema – kes enne õige koha üles leiab, on võitja. Võru ja Elva tekitasid palju põnevust oma „kahevõitluses”, kuid võitjaks tuli Võru. Viktoriin oli seega huvitav nii osalejatele kui ka kaasaelajatele.

Hingamispäeva lõppedes seati sammud võimla poole ja lahti läks võrkpalli mängimine. Õhtu oli pikk ja hommikul tuli uuesti reipalt alustada. Tase läheb iga aastaga aina paremaks ja võistlused põnevamaks. Seegi kord Soomest külla tulnud Ebro team pidi seekord leppima teise kohaga ning esikoht läks Põltsamaale.

Mängude lõppedes olid paljud juba suuna kodu poole võtnud, aga usun, et publikut jätkus finaalmängu ajaks küll.

Sellised olid siis 2008. aasta Piibli ja Palli Päevad. Emotsioonid olid igatahes ülihead ning soovin omalt poolt tänada kõiki korraldajaid selle suure töö ja vaeva eest!!!

Silva Suurküla
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat