Lõuna-Inglismaal peeti evangelismi messi

Avaldatud 21.1.2019, allikas TEDNews

Ajakirjas Psychology Today ilmus artikkel pealkirjaga „Kristluse surm Ühendkuningriigis”. Ilmalikud inimesed lugesid neid sõnu rõõmuga, kristlased hämmastusega. Küsitluse tulemused sedastasid, et kristliku usu tunnistajate ja kirikuskäijate arv väheneb.

Ajakiri The Spectator ennustas neile andmeile tuginedes, et aastaks 2067 on kristlus Suurbritannias välja surnud. See on näitaja, et Matteuse 18:16–20 kirjas olevat suurt misjonikäsku ei ole täidetud või et briti ühiskond näitlikustab tähendamissüna külvajast: „Igaühe juurde, kes sõna Kuningriigist kuuleb, ent ei mõista, tuleb kuri ning riisub külvatu ta südamest. See on tee äärde külvatu.” (Mt 13:19)

6. jaanuaril toimunud evangelismi mess andis võimaluse hinnata olukorda ja juhendada koguduseliikmeid selles, kuidas neile sõnumitele reageerida. Newboldi kolledžis toimunud messile tuli tuhat inimest; peakõneleja oli pastor Louis Torres, kes kordas Jeesuse kutset tegudele. Kasutades Inglismaa ajalugu oma jutluse taustana, kaardistas Torres kuninganna Elizabethi ja Robert Devereaux’, Essexi 2. krahvi suhteid. Torres rääkis, et vaatamata sellele, et mees oli naisest 33 aastat vanem, oli neil lühiajaline kuramaaž. Lõppes asi sellega, et kuninganna kallim algatas riigipöördekatse ja ta vangistati Toweri vanglasse Londonis. Selle loo kõrghetk saabus pärast seda, kui krahv oli pea mahavõtmise teel hukatud. Pärast uudisest teadasaamist küsis kuninganna oma abilt: „Kas ta luges mu kirja?” ning sai vastuseks teada, et kiri oli küll välja saadetud, kuid mitte kohale jõudnud.

Sellest loost johtus kättesaamata sõnumi teema, mis oli jutluse keskne mõte ja meeltetuletus tõsiasjast, et Kristuse ihu võib samamoodi sõnumi edasiviijana ebaõnnestuda. Torres sõnas: „Me teame seda sõnumit vaid tänu sellele, et keegi tõi selle meile jameie perele. Kui seda sõnumit poleks meile toodud, oleks kaalul meie lunastus.”

Messil räägiti ka sellest, kuidas Lõuna-Inglismaal töötatakse aktiivselt selle nimel, et Inglismaa inimesed kuuleksid evangeeliumi. ADRA esindaja Catherine Boldeau rääkis üheksast kogudusest, kaasa arvatud Sydenhami ja Bristol Central kogudus, kes on oma kogukonnas heategevusele kogunud üle 15 000 Inglise naela.

Pärast Torrese südamlikku jutlust jagunesid messil osalejad töötubadesse, kus räägiti evangeeliumi kutsest tegudele; Lõuna-Inglismaa koguduste liidu osakonnajuhid andsid inimestele teadmisi enda tegevusvaldkonnast.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat