Iisraeli hispaaniakeelse kogukonna ristimised näitavad kultuuridevahelise töö kasvu

Avaldatud 3.1.2019, allikas Adventist Review

Hingamispäeval, 24. novembril ristiti kolm hispaania pärituolu inimest samades vetes, kus Jeesus pea 2000 aasta eest – Jordani jões Iisraelis. Need kolm inimest on Tel Avivi hispaaniakeelse seitsmenda päeva adventistide koguduse liikmed, kes liitusid veel 14 inimesega, kes möödunud aastal ristiti.

Igaühel on oma lugu sellest, kuidas ta on Jumala juurde tulnud ja Tema Sõnast õppinud. Siin on Yoana* näide.

Yoana oli aastaid adventkogudusest kuulnud. Kodumaal Kolumbias rääkisid sellest tema tädid ja kutsusid ka kirikusse, kuid Yoana ei soovinud seitsmenda päeva adventistidest midagi teada ja osales seeasemel teiste kristlike koguduste teenistustel.

Pärast rasket majanduslikku seisu otsustas Yoana emigreeruda, et otsida paremaid võimalusi, ning elu viis ta Iisraeli.

Paari kuu pärast kutsuti teda hingamispäevareisile, mida korraldas kohalik adventkogudus. Talle öeldi, et külastatakse Naatsaretti, Kapernauma, Galilea järve ja Jordani jõe äärset. Seal nägi Yoana ristimisteenistust. Pärast teenistust kutsus ristija, pastor Magdiel Peres Schultz soovijaid ühinema uue õppegrupiiga, millega Yoana ka liitus. Ta andis oma südame Issandale ja 24. novembril 2018. sai ta ristitud.

Iisraeli hispaanlastest adventistid teevad jõupingutusi, et saavutada kontakt teiste sisserännanutega Kohalik Tel Avivi koguduse pastor Gerardo Farias ütles, et üks tema strateegiaid on külastada hingamispäeviti Piibli ajalooga seotud paiku. „Tavaliselt kutsutakse kaasa sõpru, peteliikmeid ja tuttavaid ja kui nad kogudusega reisivad, toimub siiski hingamispäevakool ja jutlus ja seejärel lähevad nad Jordani jõe äärde, nii et igaüks saaks näha, mida tähendab anda oma elu Jumalale,“ ütles Farias. „Nad mõistavad, et iga ristimine on eriline, aga kui nad aduvad, et see toimub samas kohas, kus jutlustas Ristija Johannes, on nad väga liigutatud.“

Iisraelis teeb adventkogudus tööd ka teiste immigrandigruppidega. Vastavalt ametlikele andmetele on Iisraelis lisaks heebrea-, inglis- ja hispaaniakeelsele grupile olemas rumeenia- ja venekeelne kogudus.

* Nimi muudetud

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat