Maranatha kogus annetuste toel 100 000 USA dollarit, et ehitada veekaeve Keeniasse

Avaldatud 26.12.2018, allikas Adventist Review

Pärast nädalatepikkust üleilmse annetuste-teisipäeva (27.11) ootamist kogusid Maranatha vabatahtlikud 105 201 USA dollarit Keenia veekaevude ehitamiseks. See ületas seatud eesmärgi (50 000 dollarit) kahekordselt. Kampaania viidi läbi internetis, kasutati sotsiaalmeediat, e-kirju ja Maranatha kodulehte.

„Me oleme tänavuse annetuste-teisipäeva ülevoolavatest annetustest hämmastuses,” ütles Maranatha president Don Noble. „Oli ettevõtteid ja üksikisikuid ja kõik inimesed, kes annetasid, annavad head eeskuju selle osas, mida me suudame ära teha, kui me töötame koos. See heldemeelsus saab nüüd osaks Keenia tuhandeile inimestele, kellel praegu ei ole puhast joogivett.”

Tänavu loodi kampaania käigus online-platvorm, mida inimesed said oma sotsiaalmeediakonto või e-kirjaga jagada. Kalifornias elav Elizabeth Rabbitt kasutas seda vahendit ja tema kaudu annetas Keenia kaevude ehitamiseks 46 inimest kogusummas 15 480 USA dollarit.

„Selle uue platvormiga oli väga lihtne raha koguda,” ütles Rabbitt, kes käis ise Maranatha projektiga möödunud aastal Keenias. „Seda oli lihtne kasutada ja minu naabrid ning sõbrad olid annetamisel väga helded. Et inimesed said reaalajas raha kogunemist näha, lisas ettevõtmisele põnevust.”

Annetatud raha kasutatakse Keenia maapiirkondadesse kaevude ehitamiseks. Külaelanikud, tavaliselt on nendeks naised ja lapsed, kõnnivad sageli palju kilomeetreid, et ammutada vett saastunud torudest, või kaevavad ise mingi augu, kuhu vesi koguneb. Need allikad võivad olla saastunud, kuid praegu on need ainukesed variandid.

Maranatha on ehitanud maailma eri riikidesse üle tuhande kaevu. 2018. aastal algatas Maranatha Keenia projekti; hinnanguliselt on riigis 19 miljonit inimest, kel puudub ligipääs puhtale veele.

2019. aastal tähistab Maranatha rahvusvaheline vabatahtlike organisatsioon 50. aastapäeva. Praegu tegutseb Maranatha 14 riigis, kus jõud on koondatud koolide, kirikute ja kaevude eitamisele. Palju tööd teevad ära vabatahtlikud, kes osalevad projektides lühiajaliste misjonireiside kaudu, mida Maranatha korraldab.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat