Trans-Euroopa divisjoni president aastakoosolekul: Suur misjonikäsk on kaasav

Avaldatud 21.11.2018, allikas TEDNews

„Suur misjonikäsk on kaasav. See on nii kohalik kui üleilmne, sootu, erisusi kaasav, ajatu ja rikas oma ilu poolest, mille on sellele andnud Jumala vägi; misjonikäsuga kaasneb õnnistus, et Jeesus Kristus on meiega. See on oluline ja elumuutev ühtmoodi nii esimesel kui ka kahekümne esimesel sajandil.” Nõnda kõneles Trans-Euroopa divisjoni (TED) president Raafat Kamal divisjoni aastakoosoleku avapäeval, kolmapäeval, 21. novembril.

Küsides, kuhu inimesed sooviksid ajas rännata, kui neil oleks ajamasin, vastas Kamal sellele ise, et tema sooviks minna Jeruusalemma nõukogu aega umbes aastal 50 pKr. Me näeme jüngreid, kogudusevanemaid ning Lähis-Ida ja Euroopa saadikuid palvetamas, tunnistamas, arutlemas, tulevikunägemuste üle mõtisklemas – seda kõike Püha Vaimu juhtimisel. Selle nõukogu eesmärk on liikuda edasi ja nad hääletasid, et paganad ei pea alluma teatud tseremoniaalkäskudele. See nõukogu näitas üles tahtlikkust teha teatud küsimustes kompromisse, et keskenduda oma kutsumise eesmärgile – teha jüngreid Jeruusalemmas ja kaugemal.

Oma aastakoosoleku avakõnes joonistas Kamal kuulajaile sõnadega pildi Jeruusalemma nõukogu kokkusaamisest, sealsetest diskussioonidest ja arvamusavaldustest ning tulles tagasi olevikku, 2018. aastasse, pöördus ta auditooriumi poole: „Sõbrad, meil on Jeruusalemma nõukogult palju õppida. On imeline näha, kui innukad olid jüngrid Euroopa rahvaste ja suguharude juurde minemises. Nad palvetasid, planeerisid ja neil oli Euroopa osas nägemus. Nad nägid oma vaimulike silmadega ka tõsist ohtu, milles me täna oleme: koguduse elu ja missioon on kaotanud oma tugevuse ja vitaalsuse. Meie kõige asjakohasem ülesanne on ehitada Jeesuse Kristuse ja Tema õpetuste alusele ning saavutada nendega kooskõla, näidates üles misjonitöö koguduslikkust.”

„Meie 1350 jüngrite kogukonda peavad olema Kristuse-kesksed ja kujundatud Tema järgi. Kogudus peab uurima, mis on kohalik ja mis on üleilmne, mis on selle tegevustes oluline ja mis on ebaoluline, nii et tagataks oluline misjoniväljund. Kogudus peaks mobiliseerima jüngreid ja mõõtma edu mitte selle järgi, kui paljud tulid kokku, vaid kui paljud saadeti välja. Kogudus peaks olema korraldatud nõnda, et ta on olemas oma kogukonna ja rahva jaoks, et selle ajakohased dünaamilised struktuurid väljendaksid Jeesust.”

Kamal lõpetas oma kõne kirjakohaga Kirjast roomlastele 15:4: „Sest mis iganes enne on kirjutatud, see on kirjutatud meile õpetuseks, et meil kannatlikkuse ja Pühakirja julgustuse kaudu oleks lootust.”

Raafat Kamali tervet ettekannet saab lugeda siit. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat