Inter-Ameerika divisjonis kahekordistatakse jõupingutusi evangeeliumitöös

Avaldatud 20.11.2018, allikas Adventist Review

Inter-Ameerika divisjon kahekordistab jõupingutusi evangelismi ja hariduse valdkonnas

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Inter-Ameerika divisjon (IAD) pöörab rohkem tähelepanu kogukonnatööle, haridusele ja evangelismile. Aastalõpu koosolekul ütlesid kogudusejuhid, et järgmise kahe aasta jooksul on need teemad eriliselt fookuses.

„Me peame nende kolme prioriteediga edasi minema, kuna meie kogudus on liikumine, mis kuulutab head sõnumit, seega on evangeelium see, mis viib meid edasi,” ütles IAD president Elie Henry. „Me ei saa olla tugev kogudus, kui me ei taga oma noortele ja koguduseliikmetele haridust, nii formaalset kui mitteformaalset.”

Et saavutada kõigi liikmete kaasatus, on tarvis isiklikku muutust, mille toob esile Issanda muutev vägi. „Me peame töötama koos noortega, koguduseliikmetega, haridusjuhtidega, kaplanitega, kolportööridega, terviseprofessionaalidega, kõigi oma institutsioonidega, haiglatega – me peame töötama Jumala auks ja saavutama oma eesmärgid,” sõnas Henry.

Divisjoni aastakoosolekul võeti vastu pöördumine peakonverentsile, et 2021. aasta II kvartali 13. hingamispäeva annetus läheks IAD-sse mõjukeskuste rajamiseks iga ülikooli juurde (divisjonis on 13 ülikooli), et parandada nende piirkondade elukvaliteeti.

Inter-Ameerikas kahekordistatakse jõupingutusi evangeeliumitöös. Pastorid, kogudusejuhid ja aktiivsed koguduseliikmed teevad koostööd, et saavutada ristimiste arvuks aastas 200 000 – eesmärk, mida divisjoni territooriumil ei ole viimase kümne aastaga saavutatud.

IAD peasekretär Balvin Braham ütls, et 2015–2018 oli ristimiste eesmärk 760 295, tegelikult ristiti nende aastate jooksul 713 530 inimest. „Me võime olla rahul, et me oleme poolel teel viieks aastaks seatud eesmärgiga: ristida 1 100 501 uut koguduseliiget 2020. aasta juuniks,” sõnas Braham. IAD territooriumil elab üle 308 miljoni inimese ja Brahami sõnul on eesmärk suur. Praegu on IAD-s 3,8 miljonit koguduseliiget.

Koosolekul võeti vastu praktiline tööjuhis selle kohta, kuidas jõuda kogudusest eemale jäänud koguduseliikmeteni. „Meie eesmärk on koolitada koguduseliikmeid, kuidas nende inimestega uuesti kontakti saada,” ütles IAD hingamispäevakooli juht Samuel Telemaque.

Aastakoosolekul anti kolmele misjonipõllule koguduse liidu staatus. Uued liidud on Kariibidel, Panamas ja Kuubal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat