Kristlase privileeg on olla nõrk

Avaldatud 18.11.2007, allikas Meie Aeg

Tartus toimunud adventkoguduste noortepäevadel kõneles Leedu noor kogudusterajaja Giedrius Rimsha, kelle peasõnum hingamispäevahommikusel jumalateenistusel oli noortele veidi ootamatu: „Kristlaste privileeg on olla nõrk”.

Selgelt üle keskmise tugeva kehaehitusega raskekaallasest sportlase taustaga pastor Rimsha innustas sadu noori, kes olid kogunenud Tartu Salemi koguduse kirikusaali tunnistama oma nõrkust ja toetuma täielikult Jumala tugevusele.

„Minu jaoks on see nagu ilmutus, et kristluses on kõik peapeale pööratud,” selgitas Giedrius. „Mida meie inimestena arvame midagi olevat, sellepeale ütleb Jumal, et tehke hoopis teistipidi. Kui me mõtleme kogudusele, siis me arvame, et me peame olema tugevad ja intelligentsed, kuid Jumal ütleb, et me peame olema hoopiski nõrgad.”

„Ma arvan, et see teema on oluline ja Jumal soovib, et me liiguksime kogudusena ja usklikena edasi mõistes selle nõrkuse tähtsust. Nagu Paulus ütles saab nõrkuses meie vägi täie võimuse.”

Noortepäevadesse mahtusid veel reedeõhtune ülistusteenistus, laupäeval aset leidnud töötoad (filmi, kristliku aliase, muusika, kogemuste jagamise ja motomõtte) ning traditsionaalne öökirik, kus erinevad kogudused astusid esile oma andidega.

Intervjuud pastor Rimsha ja Adventistide Koguduste Eesti Liidu noortejuhi Ivo Käsuga saab kuulata Pereraadios sellel kolmapäeval (21. novembril) kell 22.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat