Filipiinidele rajatakse esimene digievangelismi keskus

Avaldatud 9.11.2018, allikas Adventist Review

Koostöös Adventist World Radio’ga (AWR) luuakse Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni maailma esimese AWRi digievangelismi keskus – Silangis Filipiinidel.

Esimese omataolise digievangelismi keskuse (Center for Digital Evangelism, CDE) eesmärk on saavutada kontakt raadiokuulajatega, et juhtida nad sügavama piibliõppeni online-evangelismi kaudu, miskaudu omakorda inimesed tuleksid ristimisele ja neist saaksid jüngrid. Plaanis on ka mujal maailmas avada sarnased digikeskused, mistarvis AWR otsib koostöövõimalusi regionaalsete juhtide ja ametitega, et kasvatada koguduse mõju veebis.

Samuti on selle tööharu eesmärk kasutada rohkematel viisidel ära sotsiaalmeediat evangeeliumitöö eesmärgil. Sotsiaalmeediaplatvormid nagu Facebook, WhatsApp, Youtube, Instagram ja teised annavad võimaluse jõuda väga paljude inimesteni.

Keskuse avamisel olid kohal AWRi juhid, aga ka divisjoni juhid ning uniooni ametnikud. Avamisel räägiti nendest paljudest telefonikõnedest ja sõnumitest raadiojaama toimetusse ja sotsiaalmeediakanalitesse, seega soovis AWR, et nende otsijate ja kuulajate jõupingutused „ei pudeneks kildudeks”, vaid et nendest saaks alguse uus vaimulik teekond.

„Maailmas on tuhandeid inimesi, kes kuulavad meie saateid, kuid enamasti sinna see suhe lõpebki. Me peame leidma viisi, kuidas nende inimestega ühendust saada, nendega sõpradeks saada, ja andma neile tunde, et neist hoolitakse. Siin astubki mängu digievangelismi keskus,” ütles AWRi asepresident Kyle Allen.

„Me ei ole vastanud tuhandeile neile, kes on maailma eri paigust meiega pärast mõnd saadet ühendust võtnud. Digievangelismi eesmärk on vastata neile kommentaaridele vaid minutite jooksul ja paljudes keeltes,” lisas ta.

„Digievangelismi keskuste loomise esimeses faasis keskendutakse Inidale ja Filipiinidele. Filipiiidele läheb üheks aastaks misjonitööle 4–8-liikmeline misjonäride grupp,” ütles AWRi digievangelismi keskuse juht Karen Glassford. „Nad läbivad koolituse telefonikõnede kaudu evangeliseerimise valdkonnas ja selles, kuidas tulevikus teha nii, et iga telefonikõne oleks viljakas,” lisas ta.

Digievangelismi keskus hakkab tööle 2019. aasta jaanuarist, kui kogu logistika ja digivahendid on tööks valmis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat