Sügisaktsioon 2007

Avaldatud 13.11.2007, autor Kristiina Räägel, allikas Meie Aeg

10. novembril, hingamispäeval, sai käidud 2,5 tundi turvakodu laste juures. Taaskord imeline Jumala juhtimine.

Nimelt üks 4 aastat olen käinud koos sõpradega Mooni tänava turvakodus lastega mängimas. Seal on üldjuhul väiksemad lapsed (alla kümne aasta), kes on lihtsalt tänavale sattunud. Kas vanemad joovad või on kodus muud probleemid. Tänavalt korjatakse lapsed üles ja viiakse turvakodusse. Umbes viis korda proovitakse lapsi psühholoogide valvsa pilgu all perekonda tagasi integreerida. Kui siis ka ei õnnestu, siis suunatakse laps edasi lastekodusse.

Mooni tänava turvakodus käime suhteliselt regulaarselt. Ajan sõbrad kokku, igaüks võtab kommi-küpsist kaasa ja siis lähme lastega mängima.

Nüüd kutsus ka Nõmme tee turvakodu endale külla. Sedapuhku on aga tegemist kinnise turvakoduga. Seal olevad lapsed võivad pärit olla pealtnäha korralikust perekonnast. Kahjuks on aga noortel (vanuses 11–17) kas mingi sõltuvus (alkohol, liiminuusutamine vm psühhotroopsetest ainetest) või on lihtsalt halbade elukommetega (öösel ei viibi kodus, koolist teevad palju poppi jne). Noortel on seal aastane võõrutusprogramm, mille jooksul ei tohi nad majast väljuda.

2,5 tunni vältel toimus kolm töötuba – muusika, kokandus ja klaasimaal. Muusika töötoas olid trummid, basskitarr ja tavaline kitarr. Kokanduse töötoas tehti tuunikala võileivatorti (Helerini käest saadud retsept – super hea) ja kirjut koera. Ja klaasimaali töötoas proovisime jõuluteemalist klaasimaali teha. Ka kõige ülbematest poistest said tegevuse käigus mõistlikud noored. Tulid välja tõelised anded. Kõige positiivsem asja juures oli aga see, et neile tõeliselt meeldis selline aktsioon. Tahtsid, et varsti tagasi tuleksime, neil seal muidu igav.

Siit ka Sulle üleskutse. Kui Sul on mõtteid või oskusi, millega noortele külla minna, siis anna endast märku. Praeguselgi aktsioonil juhtis Taevaisa sobilikud inimesed kokku. Kui asja teha südamega, siis pole ettevõtmine vaev, vaid pigem rõõm ja lust.

Ehk siis võta ühendust:
Kristiina
kristiina@escu.ee

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat