Tervisetöö võidab kogudustes populaarsust

Avaldatud 5.11.2018, autor Allan Randlepp

Järjest rohkem kogudusi on valinud just tervise- ja elustiilitemaatika valdkonnaks, milles koguduseliikmeid ja kogukonda harida. Spetsiifilistele terviseteemaliste loengute kõrval on populaarsust kogunud elustiilikoolitus "Loomine ja tervis". 

Möödunud aastal viisid nimetatud koolituse läbi Tartu ja Rakvere kogudus. Sel aastal on see juba toimunud Viljandis. Oktoobri keskel algas koolitus Haapsalus ning novembris Tallinnas ning Rakveres. Põltsamaa kogudus valmistub uuel aastal koolituse tegemiseks ning ka Viljandi koguduses on alanud ettevalmistused uueks aastaks.

Osalejate puuduse üle ei saa kurta. Eesti inimestel on tervise- ja elustiiliteemade vastu huvi olemas. Suurim huvi on siiani koolituse vastu olnud Rakveres ja Viljandis, kus esimesel korral tuli kohale tublisti üle neljakümne inimese ning terve koolituse lõpetas neist üle kahekümne. Näiteks Riias algas oktoobris koolitus "Loomine ja tervis" juba mitmendat korda ning seekord tuli kohale 120 inimest. Arvestades Riia ja Rakvere elanike arvu, on Rakvere esimese korra osalejate arv muljetavaldav.

Miks see lihtne koolitus nii lühikese ajaga nii palju tähelepanu on saanud? Ikka selle pärast, et see töötab. Koolitus annab oskusi, kuidas lisada oma elule lihtsate vahendite ja väikeste elustiilimuutustega vähemalt kümme tervena elatud aastat. 
Alla Nõmmik, keda võib pidada selle koolituse maaletoojaks, on teinud ka väikese uurimistöö ja küsitlenud koolitustel osalejaid. Enim on tehtud elustiilimuutusi aktiivsuse ja toitumise vallas, järgnevad keskkond, hoiakud ja puhkus. Kõige kasulikumaks peeti koolitusel eelmise korra teemade kordamist ning praktilisi ja toetavaid arutelusid.

Koolitus "Loomine ja tervis" on välja töötatud Florida haigla poolt ja põhineb adventkoguduse haiglate ja terviseasutuste pikaajalisel kogemusel ning tervisereformi põhimõtetel. Materjal on jagatud kaheksa teema vahel: valikud, puhkus, keskkond, aktiivsus, usaldus, suhted, hoiakud ja toitumine. Kõik need teemad on leitavad ka loomisloost esimese Moosese raamatu esimeses peatükis. Sellest ka koolituse pealkiri, "Loomine ja tervis".

Koolituse teemade ja toimumisaegadega Rakveres, Tallinnas ja Haapsalus saab tutvuda siin. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat