Tartu adventkirikus toimunud kontsert lummas täissaali

Avaldatud 4.11.2007, allikas Meie Aeg

Hingamispäeval, 3. novembril sai pilgeni rahvast täis Tartu adventkirik osa ainulaadsest ülistusmuusikakontserdist, kus esinesid auhinnatud gospelmuusikud Ken Burton, Paul Lee ja Trevor Johnson Suurbritanniast.

Kontserdi juhtivaks jõuks oli pianist Ken Burton, kes on mitmete muusikaauhindadega pärjatud London Adventist Chorale dirigent. Mainitud kollektiiv oli kutsutud muuseas esinema ka kuninganna Elisabeth II juubelipidustustel. Ken Burtoni teine kollektiiv, Adventist Vocale Ensemble, esines käesoleva aasta märtsikuus Westminster Abbey´s toimunud kontserdil, mis oli pühendatud 1807. aastal rakendatud orjuse kaotavale seadusele.

Ken Burton mängis esmakordselt Tartu adventkirikus laenuks olnud Estonia tiibklaveril. Klaveripalad panid klaveri vappuma ja kõlanud muusika puudutas iga kohalolijat. Enne iga pala rääkis Burton teose sündimise loo, tuues nii muusikasse lisatasandi. Paul Lee ja Trevor Johnsoni laul pälvis kuulajate tulise aplausi – rahva soovil esitati lisalauluna Amazing Grace („Oo arm võrratu”) ja koos eestimaiste lauljatega Side by Side („Õlg õla kõrval”).
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat