Novembri Meie Ajas

Avaldatud 31.10.2018

Aasta eelviimases Meie Ajas võtab suure osa lehekülgedest enda alla palvenädal, sel aastal on uurimise ja mõtisklemise keskmes Jumala Sõna – Piibel. „Selle ajakirja kaante vahel tutvustatakse laiemaid põhimõtteid sellest, kuidas lugeda Piiblit ustavalt ja asjakohaselt. Loengud sisaldavad ka teisi elutähtsaid teemasid: kuidas näitab Piibel mulle Jeesust? Kuidas aitab see mul eristada head ja halba? Kuidas annab see mulle lootust ja julgust maailma viimasteks päevadeks?” kirjutab üleilmse koguduse president Ted Wilson loengute eessõnas.

Loe Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu esimehe Ivo Käsu üleskutset palvenädala eel.

Lisaks täiskasvanuile mõeldud tekstidele on ajakirjas ka palvenädala lastejutud. Palvenädal algab 3. novembril ja vältab 10. novembrini.

Palvenädalaloengud leiad ka siit. 

Peale palvenädalaloengute on ajakirja kaante vahel ka varasemast tuttavad rubriigid. Andres Ploompuu küsib rubriigis Meie Aeg meie ajast, kus on uudistes vale ja kus on tõde; üks tema teksti murekohti on seotud erinevate raviviisidega, millest inimesed lootusrikkalt abi otsivad: „See on hämmastav, et adventistid, kellel on ülemaailmne, eesrindlik ja teedrajav terviseteenistus, on mõjutatud alternatiivmeditsiinist.”

Kompassi koguduse rubriigis kirjutab Hanna-Liisa Schönberg, et koguduse tegemiste juures on väga oluline liikmete kaasatus: „Muidugi ei toimi see, kui inimesed pole nõus ülesandeid täitma, aga usun, et igal juhul tuleks kõigile pakkuda võimalust midagi teha nii jumalateenistustel kui ka misjoniüritustel. Jumal õnnistab ning kingib tarkust asjade tegemiseks, millega me ise võib-olla arvame, et hakkama ei saakski.”

Terviserubriigis viib Allan Randlepp meid edasi rännakul Ellen White’i toitumisalaste nõuannete labürindis: „Aega on vaja nii õigete toiduainete varumiseks, toidu valmistamiseks kui ka söömiseks. Mis puudutab toitu ja söömist, siis järjest raskem on leida kiireid ja tervislikke lahendusi.”

Kogemuste kotikeses küsitakse: missugust Jumalat sina usud? Ning Vana Testamendi kaanoni uurimisel oleme jõudnud Joeli raamatuni.

Seisukoha rubriigis saab lugeja teada, missugune on Seitsmena Päeva Adventistide koguduse ametlik seisukoht transsoolisuse osas. Jätkub järjejutt ja ajakirja viimasel lehel on Epiloog. „Mida tegi Jeesus? Ta lävis patustega, Ta käis nende pidudel ja Ta aitas neid, Ta veetis aega nende seltsis, kuid Ta ei muutunud nende sarnaseks, vaid oli eeskujuks. Ka meie võiksime olla Paabeli rahvale eeskujuks,” arutleb Külli Keel.

Ajakiri jõuab kogudustesse üle Eesti hingamispäeval, 3. novembril. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot ning ajakirja on võimalik soetada nii paberil kui pdf-formaadis e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat