Ungaris toimub leppimisprotsessi tulemusena kaks ordinatsiooniteenistust

Avaldatud 26.10.2018, allikas TEDNews

Hingamispäeval, 27. oktoobril on Seitsmenda Päeva Adventistide koguduses Ungaris kaks ordinatsiooniteenistust, mis aitavad veelgi edasi astuda kahe koguduseharu taasühinemise teel. Nelikümmend aastat tagasi toimunud lõhenemise peamiseks põhjuseks oli valitsuse kontrolli küsimus kommunistliku režiimi ajal. Laupäeval toimub Ungari uniooni kahes liidus kaks ordinatsiooniteenistust.

Viimastel aastatel on kaks gruppi – ametlik kogudus ja KERAKi grupp – teineteist aktiivselt kuulanud ning otsinud võimalusi minevikuvigade andestamiseks ja vastastikuse arusaamise ülesehitamiseks. 2015. aastal kirjutasid gruppide esindajad alla ühisdeklaratsioonile (pildil), mis oli 2011. aastal alanud konsultatsioonide tulemus. Koos sõideti San Antonios toimunud peakonverentsi töökoosolekule ja üleilmne kogudus rõõmustas koos nendega ning palvetati, et taasühinemise protsess võiks jätkuda.

Trans-Euroopa divisjoni president osaleb Ungaris mõlemal erilisel jumalateenistusel. Kuigi leppimisprotsess algas tükk aega enne seda, kui Raafat Kamalist sai divisjoni president, valmistab talle suurt rõõmu osalemine sel sümboolsel ja märkimisväärsel edusammul.

Loe varasemast

Ungaris jäetakse minevik seljataha ning ehitatakse üles ühist tulevikku

 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat