Põhja-Ameerikas alustatakse evangelismikampaaniat uue filmiga

Avaldatud 22.10.2018, allikas Adventist Review

Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) isikliku teenistuse osakonna ja ühenduse One Mustard Seed (Üks sinepiiva) toodetud filmi The Mysterious Note (Salapärane kiri) kaudu soovitakse lastele ja nende vanematele õpetada, mida tähendab olla hea majapidaja. Film on kogudustele kättesaadav 22. oktoobrist kuni 2019. aasta 22. veebruarini, et seda kasutada evangeeliumitöös ja rahakogumise kampaaniates.

The Mysterious Note räägib loo Chicago perekonnast, kes on sattunud iseenda teenimise elustiili lõksu. Kui isa võtab oma pere ärireisile Michigani kaasa, hakkavad juhtuma üllatavad sündmused. Ta satub konflikti poeomanikuga, kes peab oma ettevõtet piibellikel alustel. Samal ajal leiab mehe seiklushimuline poeg koos paari kohaliku lapsega salapärase sõnumi, mis paiskab nad neli päeva vältavasse seiklusesse ja eneseavastuse retkele.

Filmi mõte sai alguse 2015. aastal, kui NADi isikliku teenistuse osakonna juht John Matthews kutsus ühenduse One Mustard Seed juhi Richard Aguilera abiks, kuidas õpetada noortele hea majapidamise põhimõtteid. Aguilera teadis, et üks tõhusaid viise, kuidas noori kõnetada, on video. Kuid enne video sisu väljatöötamist pidi ta läbi tegema vaimuliku õppetunni.

„Nagu paljud teised, eeldasin ka mina, kuuldes sõna „majapidaja“, et jutt on annetustest ja kümnisest,“ ütles Aguilera. „Peagi avastasin, kui palju suurem on kontseptsioon majapidamisest. Leidsin, et selle keskmes on arusaam, et Jumal on kõige selle omanik, mis mul on ja et mind on pandud nende asjade üle valitsema.

„Kuidas me seda teeme – selle saab jagada kahe peamise valiku vahel: kas me valitseme Jumala viisil või ühiskonna viisil. Meie valikul on väga suur mõju sellele, kuidas me oma elu elame,“ lisas Aguilera.

Piibelliku majapidamise põhimõtted peegelduvad kogu loos. Film aitab nii lastel kui täiskasvanutel õppida usaldama Jumalale kõik, mis on usaldatud neile. Loo jutustamisel on kasutatud ka nalja ning lähtutakse sellest, mis juhtub, kui keegi usaldab Jumalat ja jääb Talle ustavaks, ütles Aguilera.

Film rõhutab ka seda, kui oluline on rahulolu tunne ja kuidas Jumal õnnistab ning tasub rikkalikult sellele, kes on Temale ustavad kõiges, mis on nende elus oluline.

„Ma palvetan, et see töövahend tooks Jumalale au ning võiks olla hea arutelu algataja, mis aitab noortel näha, et kui me usaldame oma elu olulised tõigad Jumalale, siis on sellel otsusel hea mõju, mida me ei kahetse kunagi,“ ütles Aguilera.

Filmi vaatamiseks peab maksma tasu, kuid seda ei pea tegema juhul, kui filmi näidatakse evangeeliumitöö raames väljaspool kirikuruume, näiteks kinos või loengusaalis.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat