Wilson külastas Norra misjonikooli

Avaldatud 19.9.2018, allikas TEDNews

Üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson kiitis Norra Mattesoni misjonikooli, öeldes, et see on ilmalikus Euroopas särav täht, ning julgustas selle õpilasi ja teisi noori misjonitöös edasi minema.

Mattesoni õpilased tervitasid Wilsonit ja tema abikaasat Nancyt ning Trans-Euroopa divisjoni pesidenti Raafat Kamali abikaasa Heidiga oma koolis Mysenis, linnas, mis asub riigi pealinnast Oslost ühe tunni autosõidu kaugusel.

Õpilased laulsid külalistele laule ning tervitasid neid värskelt pressitud apelsinimahlaga. Wilsonit liigutas selline soe tervitus selles perestiilis üles ehitatud koolis. Mattesoni kool on koguduse toetav teenistus, kus noori koolitatakse saama tervisemisjonärideks.

„Ma tänan teid selle eest, mida te siin teete, et te ei ole eesmärgiks seadnud poliitilist korrektsust ja vooluga kaasa minemist,” ütles Wilson. „Te olete Trans-Euroopa divisjoni piirkonnas üks säravaid tähti.”

Nagu Wilson, külastas ka Kamal kooli esimest korda. „Olen sõnatu ja püüan hetke tabada,” ütles ta. „Tänan teid, et olete oma väärtustele kindlad.”

Matteson rajati aastal 1986 ning on praegu ASI sidusettevõte, mille eesmärk on kodulehe andmeil „levitada evangeeliumi sellele põlvkonnale”, koolitades tervisemisjonäre „eluks, mille keskmes on Jumala teenimine”. Õpilased on pärit igalt poolt Euroopast ja mujaltki, paljud lõpetajad seavad enda eesmärgiks misjonitöö Trans-Euroopa divisjonis, kuhu kuulub ka Norra.

Wilson pidas 18-minutilise pöördumise, millega innustas õpilasi andma Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli kuulutamisel Jeesuse peatsest tulemisest oma parim.

Ta luges Jh 9:4 ning tsiteeris Jeesuse sõnu: „Me peame tegema selle tegusid, kes minu on saatnud, niikaua kui on päev. Tuleb öö, mil ükski ei saa midagi teha.”

„Me peame töötama, kuni on veel valge,” ütles Wilson. „Issand ütleb meile: tee midagi juba praegu!”

Õpilaste sõnul andis Wilsoni külaskäik neile energiat. Kooli pidav Granheimi Fondi esimees, 30-aastane Jeremy Zwiker ütles, et Wilsoni pöördumine oli isiklik.

„See motiveeris meie õpilasi olema Jumala töölised. Ta pidi esialgu jääma 25 minutiks, ent jäi 55 minutiks, sest ta võttis meie jaoks aega. See avaldas õpilastele muljet.”

Wilson saabus kooli 7. septembril, vahetult enne kahenädalast reisi Serbiasse, Venemaale, Norrasse ja Rootsi. Ta kohtus Norra unioonis koguduse töölistega, kus sealse uniooni esimees Victor Marley rõhutas, et adventistid Norras on pühendunud misjonitööle.

Üks viis, kuidas kogudus seda teeb, on kirjandusevangelism: igal suvel käib 70 aafrika päritolu tudengit müümas adventkirjandust. Norra unioonil on selle suveprogrammi osas valitsusega pikaajaline leping. Tänavu olid kaks menukit loodusteemaline raamat ja taimetoiduteemaline kokaraamat.

Wilson kohtus tänavusuvises programmis osalenud noortega uniooni kontoris. Hiljem intervjuus mainis Wilson, et tal oli eesõigus nendega kohtuda ja koos palvetada.

„See on Norra kirjastusele ja nende kirjandusevagelismi programmile suur õnnistus, et külalistudengid neid nii palju aastaid siin Norras on abistanud,” sõnas Wilson. „Kirjandusevangelism on misjonitöö oluline osa ja aitab sellele kaasa.”

Mattesoni misjonikool on üks paljudest toetavatest teenistustest Norras, kus on veel 11 algkooli ja Tyrifjordi keskkool.

Mattesoni kohta leiab rohkem infot kooli kodulehelt https://matteson.no/

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat