Perelaager 2007

Avaldatud 15.8.2007, autor Averonika Beekmann, allikas Meie Aeg

Augusti teisel nädalavahetusel oli põhjust taas suund Võru poole võtta: käes oli järjekordse perelaagri aeg.

Vaid päev pärast seenioride laagri lõppemist säätisid ennast Võrus Kubija mändide all sisse pered, nii suurte kui väikeste lastega. Laager algas reede õhtul hingamispäeva vastuvõtmisega lõkke ääres. Koos lauldi vana head päikeseloojumise laulu ja mõtiskleti Anne Vahtramäe eestvedamisel selle üle, mida saaks kogudus ära teha, et ühiskonnas jääks püsima Jumala loodud peremudel ning et see oleks tugev ja suhted omavahel armastusväärsed. Pärast lõkkeõhtut mindi kas magama või järve äärde tähistaevast imetlema.

Hingamispäeva hommikul said kõik oma une täis magada ja rahulikult kõhu täis süüa, sest jutlus algas alles kell 11 ja hingamispäevakool kell 12. Jutlusega teenis AKELi esimees Tõnu Jugar, kes rääkis, et Jeesus kutsus meid olema järeleandlikud. Kui suhetes tuleb vastuseise ja konflikte, ja neid tuleb, siis on suhte tervisele kõige parem, kui oleme üksteise suhtes järeleandlikud ja vastutulevad armastuses. Kindlasti peaksime hoiduma sellest, et vastasseisust kujuneks vaen.

Hingamispäevakooli õppetükki õpiti gruppides ja arutamist oli parasjagu. Nagu üks laagrisviibijaid ütles, Simsoni lugu on tahke toit ja sellest on mõneti raske aru saada.

Pärastlõunal oli kõigil soovijail võimalus osa saada erinevatest teemagruppidest. Arutati lähisuhete hoidmise, lapse koolivalmiduse, meedia mõju üle. Arutelusid peeti kahes jaos, nii et igaüks võis saada osa kahest huvitavast tunnist.

Pärast õhtusööki pandi suure telgi kõrval põlema küünlad ja kõlas kaunis muusika. Kõik abieluinimesed olid oodatud kuulama ettekannet romantika kohta. Anne Vahtramäe juhenamisel räägiti eluosast, mis Jumal on inimesele kinkinud, et elu oleks ilusam ja helgem.

Need pered, kes jäid laagrisse ka pühapäevaks, said nautida kaunist loodust ja kasta end Kubija järve. Ning tunda mõnu perega koos olemisest.

Loe perelaagri kohta pikemalt septembrikuu Meie Ajast.
Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat