Teismelistele suunatud vabatahtlike programmi raames ehitati lisaks müüridele veel midagi

Avaldatud 15.8.2018, allikas Adventist Review

Maranatha rahvusvahelise vabatahtlike programmi iga-aastane misjonireis gümnaasiumiealistele lõpetas hiljuti oma 28. põlvkonna misjonireisi Boliivias. 167 teismelist ja täiskasvanut teenisid 18.–30. juulini Entre Ríose piirkonnas. Vabatahtlikud olid jagatud nelja erineva koha vahel.

Alates 1990. aastast on selles projektis osalenud üle 3800 vabatahtliku. Iga projekt annab teismelistele võimaluse osaleda ehitamisteeistuses, kogukonna misjoniprojektides ja vaimulikus koosolemises.

Entre Ríoses tassisid vabatahtlikud kive ja kaevasid vundamenti uue adventkooli ehitamiseks. Nad viisid läbi ka vabatahtlike piiblikooli lasteprogrammi ning värvisid ja ehitasid Río Blanco kiriku juures uue müüri.

Kogu reisi vältel töötas ka meditsiinimeeskond, kes pakkus kohalikele tervise läbivaatust, hambaravi ja üle 550 inimesele anti lugemisprillid.

Igapäevaste tegevuste kõrval kutsuti noori üles taotlema sügavamat ühendust Jumalaga. Saja teismelise rühmajuht Brandon Westgate: „Nii paljude teismeliste reisi juhtimine annab mulle väga palju energiat. Ma näen nende talente ja kirge ja mulle meeldib aidata neil avastada, kuhu oma talente ja tegutsemisjanu suunata.”

Täiskasvanud aitasid luua vaimuliku kasvu keskkonna. Dina Ramirez on osalenud kolmes ehitusprojektis ning ta tunneb teismelistega töötamisest rõõmu. „Ma soovin näha neid vaimulikult kasvamas ja olla nende juhendaja,” ütles Ramirez.

Projektis osalenud noored ütlesid, et reisi kõrghetk oli viimane neljapäev. „Pastor Brandon tegi altarikutse ja teismelised tulid ette, et lasta end ristida,” meenutas resisi peakorraldaja Rebekah Shephard. „Teenistus oli selleks hetkeks tegelikult lõppenud, aga me ei läinud laiali. Meie muusikajuht mängis veel 45 minutit ja me lihtsalt laulsime, kui inimesed ette tulid, toetasime neid, kes olid oma otsuse teinud.”

Shepard ütles, et ta seisis saali tagaosas ja mõtles endamisi, et just seepärast ta seda tööd teebki: me oleme edukad, kui noored inimesed kohtuvad Jeesusega.

Reisi lõpus ristiti 18 noort ja oli selge, et noored tunnistasid oma usku.

Boliiviast lahkudes leidsid vabatahtlikud, et nad ei olnud mõjutanud üksnes neid, keda olid tulnud teenima, vaid nad olid muutunud ka ise. „Ma nägin sel aastal, kuidas Jumal viib meie jaoks ellu parimad asjad, enne kui me ise teame, et me neid vajame,” ütles Shephard. „Kuigi see reis on täielikult teismeliste jaoks, avaldab see ka mulle igal aastal mõju.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat