Augusti Meie Ajas

Avaldatud 9.8.2018

Augusti Meie Aeg jõuab kogudustesse eeoleval hingamispäeval, 11. augustil.

Ajakirja seekordses fookuses on ristimine. Tallinna vene koguduse pastor Vadim Skrypiy arutleb: „Ristimise ajal leiab aset Jumala lapse sündimine ja Püha Vaimu anniga hakkavad lapses domineerima Isa geenid, mida on kirjeldatud Vaimu viljana.” Keila ja Haapsalu koguduse pastor Marge Randlepp lisab: „Ristimisest osa saamine on näitlik, ehk on parem sõna sümboolne, viis läbida surm ja ülestõusmine.”

Koguduse rubriigis toome ajakirja lugejani üleilmse adventkoguduse ajakirja Adventist Review seitsmeosalise seeria Digging deeper (Sügavamale), kus käsitletakse adventkoguduse identiteediga lahutamatult seotud teemasid. Esimene selles nimekirjas on metsalise märk. Ajakirjas on pikk ja süvitsi minev intervjuu evangelisti ja pastori Mark Finleyga, kes muu hulgas sedastab: „Minu väide on selline: hingamispäev on sümbol õigusest usu läbi ja pühapäev on sümbol õigusest tegude kaudu. Kuidas nii? Sest hingamispäeval ma puhkan Kristuses, kes suri Kolgata ristil minu eest. Ma teadvustan enda täielikku võimetust ennast ise päästa ja oma täielikku sõltuvust Kristuse armust. Ütlen igal hingamispäeval: „Jeesus, sina oled mind loonud. Sina oled minu eest surnud. Ma puhkan sinu armastuses ja hooles.“”

Indrek Ploompuu kutsub rubriigis Meie Aeg meie ajast uuele mitte instinktiivselt vastu seisma, vaid kaaluma, analüüsima ja uut toetama. „Koguduses on vahel vaja ette võtta uusi projekte, algatada protsesse, millega kaasnevad muutused.”

Kirjakoha rubriigis on luubi all Taaveti rõõm Jumala seadusest. Mervi Kalmus: "Jumala seadused saavad inimesi kaitsta ainult siis, kui nende seaduste järgi elatakse. Samas ei tähenda see legalistliku mõtteviisi toetamist ega ideed pääste ärateenimisest. Vana Testament räägib päästeloost väga selgelt: kõigepealt Jumal päästis oma rahva ja alles seejärel andis neile oma seadustekogu heaks ja targaks elukorralduseks.”

Pererubriigis kirjutab Anne Vahtramäe kokku ja lahku – suhete pinnal: „Kogeda üksi ja tunda üksi, mõelda üksi ja muretseda üksi – nii murendame ühtekuuluvust.”

Meie Ajas veel teisedki rubriigid. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot, nii paberil kui ka pdf-formaadis saab ajakirja tellida siin.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat