Koht sadadele tuhandetele

Avaldatud 1.8.2007

Kujutlege kirikut, kus kuu jooksul käib enam kui 100 000 külastajat. Neist osa on turistid, osa need, kes siin töötavad, osa koguduseliikmed ja piisavalt palju ka neid, kes tunnevad lihtsalt huvi, mida siin tehakse.

Kujutlege, et selle kiriku uksed on avatud seitse päeva nädalas ja 24 tundi ööpäevas. Ja kogu selle aja jooksul inimesed tulevad, viibivad siin ja lähevad siis edasi. Keskmiselt 60 reisibussitäit päevas... . Võimas, eks?

Selline kirik on olemas. Ja siinsamas Eestis. Ning teiegi olete seal käinud. Õigemini olete te selles kirikus ka just praegu... . See kirik on advent.ee – Eesti adventkoguduste kodulehekülg internetis.

Just nii. Viimasel kuul (2007 juuli) jõudis advent.ee tohutu verstapostini oma tegevuse ajaloos – ühes kuus täitus 100 000 külastust. Võrdluseks, varaseim statistika pärineb 2000. aasta novembrikuust, kus külastusi oli koguni 533. Ning kui 2001. aasta augustis alistus 1000 külastuse piir, siis tundus, et oleme ülimalt edukad ja populaarsed. Kuid kaugel sellest. 2004. aasta oktoober tõi juba üle 10 000 külastuse ning sellest alates on väikeste tagasilöökidega külastuste arv üha kasvanud ja kasvanud, kuni siis juulis 2007 oli külastajaid 100 201. Ehk nagu öeldakse sky is the limit!

Mida siin kirikus siis tehakse? Seda, mida teha saab. Loetakse uudiseid, artikleid, arvamusi. Otsitakse infot teadete alt, meenutatakse toimunud üritusi vaadates videosid ja pilte, loetakse raamatuid ja saadakse osa Jumala Sõnast.

Advent.ee on kasvav organism. Tänaseks on siin avaldatud ligi 800 uudist ja artiklit, 54 pildigaleriis ligi 3500 pilti ja tuhandeid lehekülgi muid materjale. Ja need arvud muutuvad iga päevaga üha suuremaks ja suuremaks.

Lõpetuseks tahame tänada sind, hea lugeja, sest ilma lugejate-vaatajateta poleks sellel leheküljel mõtet. Täname väga Indrek Ploompuud, kes juba aastaid tagasi võttis advent.ee oma südameasjaks, ning on pika aja jooksul vabatahtlikult advent.ee-d arendanud ja edasi viinud. Täname kõiki kaastöölisi - neid, kes on uudiseid kirjutanud või tõlkinud, neid, kes on teinud pilte ning ka nõus neid avaldama, neid, kes on olnud abiks informatsiooni sisestamisel, ja ka neid, kes on muudmoodi advent.ee valmimisele kaasa aidanud.

Advent.ee on tõesti koht sajale tuhandele ja veel enamalegi.

PS! Nii, nagu igal korralikul kirikul, on ka advent.ee-l olemas oma riideruum või eeskoda, kus räägitakse igasugustest asjadest ja igasugustel teemadel. Selleks on advent.ee foorum, mis kogus juulis enam kui 20000 külastust.

advent.ee meeskond
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat