Suvine väljasõit Emajõel

Avaldatud 23.7.2007, allikas Meie Aeg, autor Mervi Cederström

Laupäeval, 21. juulil kogunes pärast hommikust jumalateenistust üle viiekümne inimese Tartus Emajõe äärde, et ette võtta sõit jõelaeval Värskasse. Idee autoriks ja ürituse eestvedajaks oli Eduard Vari, kes oli seda ette valmistanud juba pikemat aega. Inimesi oli tulnud vähemalt kuuest linnast: Tartust, Põltsamaalt, Jõgevalt, Viljandist, Võrust ja Türilt. Kohaletulnud said nautida imeilusat ilma ja loodust peaaegu kahetunnisel laevasõidul mööda Emajõge ja Peipsi järve ning tunda rõõmu suhtlemisest vanade tuttavate-sõpradega. Värskas oli inimestel võimalus uudistada sanatooriumi ning jalutada kauni männimetsa all. Kella 16.30-ks oli planeeritud väike jumalateenistus sanatooriumi kõlakojas, kuhu olid kutsutud ka sanatooriumi külastajad.

Tunniajane koosolek oli sisustatud vaimuliku mõtiskluse ja muusikaga, kõneles Tartu koguduse pastor Rein Kalmus, laulu ja instrumentaalmuusikaga teenisid Voldemar Rosin, Kärt Vahtramäe ja Mervi Kalmus. Pastor Kalmus rääkis inimestele vabadusest – sellest, et me oleme vaba rahvas vabal maal, kuid küsis siis, kas me kõik oleme ka oma hinges vabad. Teenistust kuulas-vaatas üle kaheksakümne inimese, peale väljasõidul osalenute ja autodega kohalesõitnute veel koguduseliikmeid Rakverestki ja muidugi võõraid sanatooriumi külastajaid. Tundus, et kõik inimesed nautisid seda vaimulikku toitu, mida vabas õhus nii lihtsas vormis pakuti. Pärast jumalateenistust oli aega veel suhtlemiseks ja kell 18.00 hiivas laev "ankru", et kohaletulnud jälle sama teed mööda Tartusse tagasi viia.

"See oli tõeliselt ilus päev. Jumal õnnistas meid päikeselise ilmaga ning ka vabaõhujumalateenistus oli õnnistusrikas. Mul on hea meel, et me saime viia head sõnumit ka neile, kes võib-olla väga tihti vaimulikele asjadele ei mõtle. Oleks tore, kui veel selliseid üritusi korraldataks," ütles pastor Kalmus.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat