Saksamaal toimub üleilmne noortejuhtide kongress. Eestist osalevad Jaanus-Janari Kogerman ja Mairo Tutk

Avaldatud 31.7.2018, allikas Adventist Review

Täna algab Saksamaal Kasselis Euroopa noortejuhtide kongress „Pass it on” (Anna edasi). Kongress kestab 4. augustini. Kasselisse tuleb üle 1500 noortejuhi kogu maailmast ning selle eesmärk on varustada, jõustada ja kaasata Vaimuga täidetud juhte, et anda edasi reformatsiooni pärandit. Eestist osalevad kongressil Eesti koguduste liidu rajaleidjate töö juht Jaanus-Janari Kogerman ning noortetöö juht Mairo Tutk.

Kõiki adventkoguduse divisjonide, unioonide, liitude ja kohalike koguduste juhte ning haridusjuhte kutsutakse üles innustama oma noortejuhte sellest elumuutvast sündmusest osa saama.”Ma loodan, et see kongress annab noortejuhtidele vaimuliku tõuke ja veendumuse, et me saame oma töös üksteisele loota,” ütles Inter-Euroopa divisjoni noortejuht Jonatán Tejel. „Me elame väga muutuvas maailmas, ent ma usun siiski, et noored viivad lõpuni töö viia maailmale hea sõnum.”

Tejel sõnas, et ta on kasvu ja uuenduste võimaluste suhtes ootusärev. „Ma tahaksin näha avatust uutele evangelismiviisidele; ma tahaksin näha loovust ja sõnade ning visiooni muutumist tegudeks. Ma tahaksin näha, kuidas me lubame oma noortel olla uuendusmeelsed, ja et me toetaksime neid,” sõnas Tejel, kes on töötanud 12 aastat peakonverentsi noortetöö asejuhina.

Vaadates oma kogemusele noortejuhina, ütles Tejel, et igal pool, kus ta on töötanud, on ta leidnud tugevaid ja pühendunud noori, kes ootavad võimalust teenida. „Kui me võtaksime oma nägemuses evangeeliumitööst arvesse maailma vajadusi, mitte enda soove, ja seda, kuidas noored seda tööd teha saavad, siis olen kindel, et nende panus saab olema suurem sellest, mida meie saame pakkuda. Noored ei soovi isekeskis võidelda, vaid nad soovivad võimalust oma kristlik elu tähenduslikuks muuta.”

Adventkoguduse noortejuht Gary Blanchard oli Tejeliga nõus: „Ma olen väga põnevil, kuna see on ajalooline hetk! Minu jaoks on see Eelija prohvetikuulutuse täitumine vahetult enne Jeesuse tulekut, vastavalt Malaki 4:5, 6 tekstile. Eelija oli noortele eeskuju ja mentor ning ta andis neile juhtimistöö edasi. Seega olen põnevil, et näha, mida Jumal teeb nende Eelija-sarnaste noorte juhtidega pärast selle suursündmuse toimumist.”

Blanchard tunnistas, et noored tajuvad maailma eri paigus asju erinevalt ja peamine on meeles pidada koguduse sõnumit ning missiooni. Kongressil „kutsume noori juhte vaatamata nende erinevustele töötama meie ühise missiooni ja nägemuse nimel kogususena,” ütles ta. „See missioon on jutlustada evangeeliumi ja teha kolme ingli kuulutuse kontekstis jüngreid; meie visioon on jõuda kiiresti maailma linnadesse, rajada mõjukeskusi ja kogudusepistikuid.”

Adventkoguduse president Ted N. C. Wilson väljendas lootust, mis tal seoses teisipäeval alanud kongressiga on. „Noortejuhtidel on suur eesõigus ja vastutus juhendada tänaseid hinnalisi noori,” kirjutas ta oma sõnumis ürituse korraldajaile. „Soovin julgustada noortejuhte, kui nad oma vitaalses ja olulises rollis edasi lähevad, et nad loodaksid kogu aeg tarkuses ja tugevuses Kristusele. Julgustage noori keskenduma Piiblile ja palvetamisele ning seejärel juhatage neid, et nad paneksid kõik õpitu tegevuse kaudu jumalatöösse.”

Wilson ütles noortejuhtidele, et sellist lähenemist õnnistab Jumal rikkalikult. „Valagu Issand oma õnnistused teie peale, andku teile oma Vaimu läbi väge ja jõudu viia Tema kutse ellu,” lisas Wilson.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat