Cooki saarte noored visandasid oma ideaalkogudust

Avaldatud 23.7.2018, allikas Adventist Review

Cooki saarte noortel seitsmenda päeva adventistidel oli hiljuti võimalus visandada oma ideaalkogudust. Noored ütlesid, et ideaalne kogudus koosneb õnnelikest ja armastavatest koguduseliikmetest, kes teevad üksteisega koostööd ja kel on Kristusega tugev suhe. Selles koguduses võetaks igaüht nii, nagu ta on, ega vaadataks, mida seljas kannab või kuidas välja näeb. See oleks kasvav, aktiivne ja palvetav kogudus.

Cooki noored koguduseliikmed jagasid oma mõtteid Vaikse ookeani lõunadivisjoni noortejuhi Nock Krossiga, kes külastas saarte rahvast, et viia läbi jüngerluse- ja noorte juhtimise alane koolitus Rarotongal ja Aitutakil.

Noortega kohtudes otsus Kross vastuseid mitmele küsimusele, nagu kuidas kasvab Cooki saarte elanik vaimulikult ja mis seda kasvamist takistab. Ta kogus vastused ühe ettekandesse, mille esitas Rarotonga kogususele hingamispäeva jumalateenistuse ajal.

„Üks tõik, mis sellest küsitlusest selgus, oli, et noorteprogrammid on väga traditsioonilised: nad on igal hingamispäeval samad,” ütles Kross.

„Noored ütlesid, et oleks tore, kui jumalateenistus oleks igal nädalal teistsugune. Seega rääkisime viisidest, kuidas nad saaksid ise muuta teenistuse vähem etteaimatavaks. Leidsime koos mitu võimalust,” sõnas Kross.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse juhid Cooki saartel sedastasid hiljuti, et edasise tegevuse fookuses on noored, lisaks tervetele kogudustele ja koguduseliikmete koolitamisele ning koostegutsemisele.

„Cooki saartel on ilus grupp adventistide,” ütles Kross. „Üks nende suurim vajadus on piiblitööliste järele, pastorid on vaid Rarotongal ja Aitutakil. Teistel saatel vaatavad koguduste üle kogudusevanemad.”

Kross tutvustas oma külaskäigu ajal piibliuurimise meetodit, mille keskmes on avastamisrõõm, ning väisas ka adventkoole. Rarotonga koolis viis ta läbi palvenädala, mille tulemusena üheksa õpilast otsustasid tulla ristimisele.

Rarotonga saarel on neli adventkogudust ja kaks väikekogudust, Aitutakil on kolm kogudust. Teistel saartel tegutseb mitu väikekogudust.

Cooki saared on Uus-Meremaa halduses olev saarestik Vaikse ookeani lõunaosas; saarestikku kuulub 15 saart.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat