Üleilmsel koorifestivalil võitis esikoha adventistide koor

Avaldatud 20.7.2018, allikas Adventist Review

Oakwoodi ülikooli koor Aeolians saavutas kümnendal üleilmsel koorivõistlusel kahes kategoorias esikoha. Koorivõistlust peeti sel aastal Lõuna-Aafrikas Tshwanes. Aeolians võistles vaimulike laulude, kaasaegse muusika ja ülikoolide kategoorias koos 14 teise kooriga üle maailma, ning võitis kõrgeima punktisummaga kahes kategoorias kolmest. Koor võitis ka kolm kuldmedalit, millest kahe saamiseks võisteldakse üle ühe aasta.

Võistluse ametlik korraldaja, INTERKULTUR, võõrustas koorivõistlust esimest korda Aafrika mandril. Võistlus kestab 11 päeva, seekord oli võistluse kolmeteistkümnes aasta. Aeolians võitis ka 2012. aastal, mil konkurss toimus Ameerika ühendriikides Ohios.

„Me oleme rõõmsad, öeldes, et Aeolians võitis tänu Jumala aule, lauljate ja koori juhtkonna raskele tööle ja eneseohverdusele,” ütles Oakwoodi ülikooli president Leslie Pollard. „Aeolians esindab seitsmenda päeva adventistide koguduse aaret.”

Pollardil oli tänusõnu kõigile, kes on koolikoori eduga seotud. „Palju õnne koori dirigendile Jason Ferdinandile, meie muusikaosakonnale ja eriti meie pühendunud tudengitele,” sõnas ta.

Oakwoodi ülikool on ajalooliselt seitsmenda päeva adventistide koguduse mustanahaliste kõrgkool, mis pakub kõrgetasemelist kristlikku haridust. „Oakwood rõhutab akadeemilist meisterlikkust ning edendab mõistuse, ihu ja vaimu harmoonilist arengut ja valmistab ette juhte, kes teenivad Jumalat ja ühiskonda,” ütleb kooli juhtkond.

Koori kontserdi salvestust saab vaadata siin. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat