Peakoosolek 2007: HINGAMISPÄEVAKOOLI ARUANNE

Avaldatud 7.6.2007, autor Mati Ploompuu

Hingamispäevakool on töötanud kõigis Adventistide Koguduste Eesti Liidu kogudustes stabiilselt kogu viimase peakoosolekute-vahelise perioodi vältel. See on olnud võimsaks kogudust ühendavaks ja kasvatavaks ning aktiivsele misjonitööle väljaõpetavaks ja innustavaks vahendiks. Valdavalt viiakse hingamispäevakoolitunnid läbi väikestes gruppides. On saanud selgeks, et adventkogudus vajab sellist grupilähenemist piibliõppele ning oma arvamuste ja kogemuste jagamisele nüüd, postmordernilistlikul ajastul, enam kui kunagi varem.

Ma tänan kõiki hingamispäevakooli juhte ja õpetajaid kogudustes ning ustavaid hingamispäevakooli liikmeid, kes on teinud oma parima, et kogudus on saanud igal hingamispäeval üheks tunniks "õppivaks koguduseks." Ma tänan kõiki innukaid hingamispäevakooli juhte ja õpetajaid, kes võtsid osa AKEL-i hingamispäevakooliosakonna poolt korraldatud hingamispäevakooli seminarist 28. augustil. 2005. aastal. Ma usun, et nad kannavad tänase päevani hinges selle põhisõnumit, et hingamispäevakool olgu kõigile meeldivaks, mõnusaks paigaks ja kogemuseks. Me ei saa kedagi sundida ega kohustada hingamispäevakooli tööst osa võtma. Me saame vaid meelitada. Tehkem ahvatlus nii tugevaks, et keegi ei suudaks vastu panna kiusatusele minna hingamispäevakooli, ehkki selleks tuleb tõusta hingamispäeva hommikul tund aega varem!

Ma tänan AKEL-i hingamispäevakooliosakonna meeskonda – õppetükkide tõlkijaid Rosin Janat ja Ormus Ainot ning õppetükkide trükkijat ja köitjat Johanson Kaljut, kes on teinud ustavalt ja korralikult ära oma töö õigel ajal ning selliselt on AKEL-i kogudused saanud igas veerandis uued õppetükid – sisu poolest samad, mida õpitakse adventkogudustes üle kogu maailma. Mis puutub trükitud õppetükkide arvu, siis on see olnud üsna stabiilne – eestikeelseid umbes 760 õppetükki ja venekeelseid 340 eksemplari. Viimased oleme toonud Venemaalt.

Soovin, et hingamispäevakool püsiks ja areneks ning vastaks järjest rohkem inimeste vajadustele. Selleks soovin uuele neil päevil valitavale AKEL-i hingamispäevakooliosakonna juhile indu, jõudu ja jaksu ning Püha Vaimu juhtimist.

AKEL-i hingamispäevakooliosakonna juht.
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat