Adventistid aitavad tähistada Colombia riiklikku usuvabaduse päeva

Avaldatud 11.7.2018, allikas Adventist Review

Colombia valitsus kutsus seitsmenda päeva adventistidest usuvabaduse eestkõnelejad appi, et tähistada riiklikku kolmandat iga-aastast usuvabaduse päeva, mida tähistatakse 4. juulil. Hommikusel kohtumisel pöördus adventkoguduse avalikkussuhete ja usuvabaduse juht Ganoune Diop (pildil paremal) enam kui saja usu- ja riigijuhi poole, kes olid püha tähistamiseks kogunenud Colombia siseministeeriumisse Casa La Giraldasse.

„Teil on võimalus anda rahu loomisse ajalooline panus, kui tunnistate, et rahumeelse kooselu aluseks on inimväärikus,” ütles Diop oma kuulajaile, kelle seas olid evangelikaalid, protestandid, katoliiklased, moslemid, juudid, budistid ja teiste usulahkude esindajad.

Oma ettekandes ütles Diop, et Colombial on ees rasked ülesanded, sest seljataga on viie aastakümne pikkune relvastatud kodusõda – raske võitlus, mille käigus viis miljonit inimest on pidanud oma kodust lahkuma, hinnanguliselt 220 000 inimest on surnud ning kodusõda jätab suure majandusliku ja emotsionaalse jälje tulevastele põlvedele.

Diop sõnas Colombia, et usklikel on kriitiline roll rahu ja lepituse saavutamisel, mille nimel on töötatud juba aastast 2016, mil valitsuse ja mässuliste vahel sõlmiti vaherahuleping. Ta kutsus kuulajaid üles levitama ühiskonnas arusaamist, et iga inimelu on püha ja sel on suurem väärtus kui templitel, kirikutel, mošeedel või usulistel tekstidel.

„Ainult nii,” ütles Diop, „saab Colombia luua harmoonilisele ja kõiki kaasavale tulevikule kindla aluse.”

Sama päeva hommikul osales Diop koos adventkoguduse Colombia usuvabaduse juhi Gabriel Villarrealiga (pildil vasakul) usujuhtide hommikusöögil presidendilossis. Külalisi võõrustas Colombia president Juan Manuel Santos (pildil keskel), kes sai Colombia kodusõja lõpetamise eest 2016. aastal Nobeli rahupreemia. Ta on olnud ka usuvabaduse võtmetoetajaid riigis.

Diop ja Villarreal rääkisid Santosega ning tänasid teda usuvähemuste toetamise eest, mille hulka kuulub ka 2016. aasta seadus, millega 4. juuli sätestati riiklikuks usuvabaduse päevaks.

4. juuli pärastlõunal kõneles Diop Colombia siseministeeriumi korraldatud rahvusvahelisel sümpoosionil Colombia pealinnas Bogotás.

Päevale tagasi vaadates ütles Villarreal, et tunneb end julgustatuna, et Colombia valitsus on üles näidanud sellisel tasemel tuge usuvabaduse ülesehitamiseks. „Seitsmenda päeva adventistide kogudus Colombias töötab koos teiste usulahkude usujuhtidega edasi selle nimel, et poliitilised juhid ja valitsus tagaksid olukorra, milles usuvabadust kaitseks igaüks igal pool ja igal ajal,” ütles ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat