Adventkoguduse keskkool tutvustab oma õppekavas uuenduslikku põllupidamist

Avaldatud 27.6.2018, allikas Adventist Review

Mis on seestpoolt roheline, väljastpoolt metalne ja üleni kõrgtehnloogiline? Konteiner, mis on täidetud mikrograanulitega.

Columbia keskkoolis (UCA) Washingtonis alustati uue põllumajandusprogrammiga. Kuigi on arvatud, et põllupidamise ajastu seitsmenda päeva adventistide koolides on ammu läbi, võtab UCA sellelt väitelt hoogu maha, kasutades uusi tehnoloogiaid.

Kool on pidanud vastama küsimusele, kuidas saab tänapäeva turu tingimustes rajada elujõulise põllumajandusprogrammi. Kooli juhtkond leidis oma vastuse visiooniga annetajate, altruistliku vilistlaskonna ja pühendunud töötajaskonna koostöös. Kaks rahastajat on pikka aega uskunud sellesse, et õpilastel on oluline teha põllutööd, seega andis kumbki neist sada tuhat USA dollarit, et arendada programmi, mille eesmärk oli lülitada kaasaegne põllupidamine kooli õppekavasse.

Vilistlane Peter Vercio, kellele kuulub osa ettevõttest, mis seadistab farmides sarnaseid põllusüsteeme, nagu kasutatakse UCAs, tuli koolile appi.

Oma ettevõtet rajades hakkas Vercio aru saama tervise annist, mille osaks ta adventperekonnas kasvades oli saanud. Ta nägi oma kolleegide pealt, kuidas kehv tervis võib olla väheste teadmiste tulemus. Sooviga oma aega ja talente mõjukalt kasutada, kolis ta Coloradosse ja lõi ettevõtte Sirona Life, mis tegeleb vertikaalse põllupidamisega.

UCAs ühendab Vercio oma ärialased teadmised ja kire pakkuda õpilastele tervislikumat toiduvalikut ja teadmist iseenda aktiivsest rollist selle saamisel.

„Praegu liigub põllumajandustehnoloogias väga palju raha,” ütles Vercio. „Me saame anda UCA õpilastele tööriistad, millega nad võivad saada tulevikus väga hea töökoha.”

Koostöös Andrewsi ülikooliga pakub UCA kursust „21. sajandi põllumajandus”. Bioloogiaõpetaja Judy Castrejon plaanib uut tehnoloogiat kasutada oma ainekavas lõimimisvahendina ning keemiaõpetaja Charles Hartman ütles, et õpilased saavad viia läbi pinnaseanalüüsi ekseperimente ning uurida, kuidas erinevad lähenemised pinnast muudavad.

Põllumajandusprogramm on oluline põhjus sellele, et UCA on aina kasvav kool.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat