Põhja-Ameerika divisjoni uues peakorteris avati kabel, mis on pühendatud evangelisti ja mentori C. D. Brooksi mälestuseks

Avaldatud 18.6.2018, allikas Adventist Review

7. juunil avati umbes 70 külalise juuresolekul adventkoguduse evangelistile C. D. Brooksile pühendatud palvekabel. C. D. Brooks suri 2016. aasta 5. juunil, olles 85-aastane.

Brooks töötas üle 60 aasta pastori, mentori ja evangelistina. Tema mõju ulatub pea kõigile mandritele; ta rajas 16 kogudust ja juhendas paljusid pastoreid.

Pärast emerituuri jäämist teenis Brooks Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) kaplanina. „Paljud meie töötajad käisid pastor Brooksi juures nõu saamas, palvetati koos ja otsiti vaimulikku tuge, kui tunti ennast üksinda,” ütles NADi peasekretär Alex Bryant. „Tema kabinetist lahkuti alati selgema vaatega, olles saanud julgustust ja lootust.”

„Ta teenis kogudust suuremeelsel viisil, see täitis meie kontori ja kinnitas meie südant,” lisas Bryant. „Paljud meie töötad ei pruukinud teda tunda evangelistina, aga nad tundsid teda Jumala mehena, Jumala teenijana, kes oli täis tarkust, väärikust ja tõde.”

Kabeli pühitsemisel oli kõnealuseks teemaks Brooksi mõju ja veelgi enam tema kõnnak. „Pastor Brooksi kõnnak oli eriline, see oli eesmärgipärane, metoodiline, keskendunud ja misjonimeelne. Ta võis pelgalt oma kohaloluga ruumi atmosfääri muuta,” rääkis Bryant.

„C. D. käis mööda NADi kontori treppe üles ja alla nagu prints,” ütles NADi esimees Dan Jackson, kes lisas, et Brooks tervitas teda alati julgustuse ja meeldetuletusega, et ta palvetab tema pärast. „Ta oli väga väärikas, ent samas väga alandlik inimene. Kuhu tahes ta läks, ta õnnistas alati inimesi. Mil tahes ta inimestega rääkis, said inimesed õnnistatud.”

Enne divisjoni uue peakorteri kabeli avamist korraldati ideekorje, kelle nimi kabelile anda. Esitati Brooksi nimi ja see leidis kontori töötajate seas laialdast poolehoidu.

„Põhjus, miks kabel kannab C. D. Brooksi nime, on selles, et ta oli meie divisjoni töötajaskonna hoolekandja,” ütles uue kontorihoone ehitamise koordinaator Ken Denslow.

Kabelis on kaks kunstiteost, Brooksi portree ja vitraažaken. Viimase lõi adventistist kunstnik Clayton Connolly, kelle teoseid leiab ka Hawaii liidu kontori ruumidest ja Vaikse ookeani põhjaliidu peakorterist.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat