9. juunil lõppes kolmeosaline hingamispäevakooli koolitusseeria

Avaldatud 12.6.2018

Möödunud hingamispäeval, 9. juunil oli Põltsamaa adventkirikus viimane osa hingamispäevakooli õpetajate ja lasteõpetajate kolmeosalisest koolitusest. Koolituse esimene osa oli märtsi viimasel päeval.

Koolitusseeria üks korraldajaid ja eestvedajaid, koguduste liidu hingamispäevakooli tööharu juht Mervi Kalmus sõnas koolituse korraldamise ajendi kohta, et talentide tähendamissõna annab meile suure ülesande ja vastutuse. „Selles kontekstis on täiesti loomulik, et me pakume ka koguduses võimalusi andeid süstemaatiliselt arendada. Nii et siit ka mõte selline koolitus korraldada ja aidata kas või natukene meie kogudustes tegutsevatel õpetajatel oma anniga kaubelda ja oskusi lihvida.”

Samal ajal kui hingamispäevakooli õpetajad süvenesid piiblitunni läbiviimise ja juhatamise nüanssidesse, juhendas lasteõpetajaid Allan Randlepp. „Koolituse vajadus tuli ühest küljest vajadusest olemasolevate õpetajate taset ühtlustada ja teisest küljest uute õpetajate väljaõppe toetamiseks,” ütles Allan.

Eesti adventkoguduste jumalateenistustel osaleb keskmiselt 80 inimest rohkem kui hingamispäevakoolis (2017. aasta andmete põhjal). „See tähendab, et umbes 80 inimest, kes end niikuinii laupäeva hommikul kiriku poole sätivad, ei saa või ei taha hingamispäevakooli tulla,” arutles Mervi. „Samas on hingamispäevakooli annetused viimase kahe aastaga stabiilselt kasvanud ja see on väga tore,” lisas ta. Nende mõlema osas tõi Mervi esile omad eesmärgid: et esimene arv ühtlusuks hingamispäevakooli kasuks ja et annetuste kasv võiks jätkuda. „Olen seda korduvalt öelnud ega väsi seda kordamast: hingamispäevakooli annetus on kõige lihtsam, kindlam ja otsesem viis ülemaailmsele misjonitööle majanduslikult kaasa aidata,” sõnas Mervi.

Lastetöö osas tõi Allan esile selle tööharu eesmärgi lapsi Jumala juurde juhtida. „Statistika näitab, et kõige ustavamad koguduseliikmed on need, kes on ristitud noorena. Meie liidus on alla 15-aastaste ristimise tase praktiliselt null. Tundub, nagu see kirikuasi oleks ainult täiskasvanutele.”

Nii Allan kui Mervi rõhutavad õpetaja isiklikku õppimiskogemust ja suhet Jumalaga. „Õpetaja peaks ise olema usin õpilane,” sõnas Mervi ning Allan lisas: „Õpetajal peaks olema isiklik, praktiline suhe Jumalaga ning ta peaks suutma oma eeskuju ja käitumisega, mitte ainult sõnadega, edastada evangeeliumi kaasahaaravalt ja nakatavalt.”

Pikemat intervjuud Mervi ja Allaniga loe juuni Meie Ajast

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat