Rakvere adventkogudus osales linna päevadel pannkoogitelgi ja raamatutega

Avaldatud 11.6.2018

Möödunud pühapäeval, 10. juunil pani Rakvere adventkogudus Rakvere linna päevade raames üles oma pannkoogitelgi, kus pakuti soolase ja magusa täidisega pannkooke, aga ka veganpannkooke. Lastele olid batuudid ja tehti ka näomaalinguid.

Möödunud aastal peeti Rakvere linna päeval ka kodukohvikute päeva, tänavu tähistati linna päevi nädalajagu ja Rakvere adventkogudus võttis samuti osa mitmel päeval: reede õhtul vastu laupäeva oli avatud kirikute öö, laupäeval oli linnas laadapäev ja kuna laadatee läks mööda adventkoguduse hoonest, pakuti kiriku juures raamatuid; pühapäeval oli avatud pannkoogitelk ja tegevused lastele.

Pannkoogitelgi üks eestvedajaid Annely Kaasik sõnas, et kuigi sel aastal oli külastajaid vähem kui eelmisel, oli tore näha tuttavaid, kes on käinud koguduse korraldatud eelmistel üritusel, näiteks terviseseminaril. „Igaühel olid oma tuttavad, kellega sai suhelda ja raamatuid kinkida. Minu säravaim oli kohtumine naisega terviseseminarist. See oli hea meeldetuletus, et palvetada nende inimeste pärast, kes on meie üritustel käinud,” ütles Annely.

Kuna Rakveres juba teatakse, et koguduse pannkoogitelgis pakutakse ka vegankooke, oli suurim nõudlus just nende järele. „Rakveres juba teatakse, et meie telgi juures saab veganasju, lehes on varem ka kõigi kohvikute kohta info,” rääkis Annely.

Seekord tutvustati pannkoogitelgi juures Koit Kalmuse kasvatatud lilli ja kingiti neid inimestele, lastele tegid näomaalinguid Ly Kaasik ja Liisi Rohtsalu, kelle jaoks oli tegu täistööpäevaga, kuna järjekorda jagus telgi lahtiolemise lõpuni, kella neljani pärastlõunal. Lisaks sellele jagati koguduse telgis raamatuid, nii misjoniraamatuid kui teisi. „Eesti 100 raames oli meil 100 külmkapimagnetit vaimulike sõnumitega, mida jagasime. Neile lisaks jagasime raamatuid tasuta, olid nii misjoniraamatud läbi aastate kui ka raamat „Paaridele” ja lastele mõeldud kirjandust,” ütles Annely.

Rakvere koguduse järgmine ettevõtmine on seotud suveplaanidega: Arukülas hakatakse lastele pidama laupäevaseid piiblitunde. Külas elab veidi alla 20 lapse, kellest paljud kord nädalas Aruküla kirikusse lastetundi tulevad.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat