Kelder pealinnas

Avaldatud 5.6.2018, allikas TEDNews

15. mail avati Ungari pealinnas Budabestis Duna noortekeskus, avamisel osales umbes 30 noort, kel oli võimalus olla tunnistajaks väga pika unistuse täitumisele. Duna koguduste liit oli juba kaua aega plaaninud keskuse rajamist riigi pealinna, nii et noored saaksid koha, kus omavahel rääkida, lauamänge mängida või lihtsalt olla ja kuumi jooke nautida.

Avamistseremoonial kõneles István Stramszki ning avamist saatis palju jäätist ja rõõmustamist. Avamiskõne pidas Ernő Ősz-Farkas, kes selgitas, mille poolest on see kelder kõigist teistest erinev. „Tavaliselt me paneme keldrisse asju, mille soovime eest ära panna või unustada, kuid selle koha eesmärk on vastupidine. Kui me vaatame sissekäigu juures rippuvat silti, siis näeme, kui palju juute siin omal ajal päästeti ja kes on siin teeninud. Me soovime seda traditsiooni edasi kanda, muutes selle keldri pühamuks, kus iga noor saab olla, kui ta vajab vaikust, puhkust, vaimulikku taastumist ja head seltskonda. Me soovime oma tööd siin alustada just sellise sõnumiga ja hoida silme ees sama eesmärki.”

Ajaloolisest perspektiivist tunnevad noored selle töö raskust oma õlul, kuid usuvad, et Jumal annab jõudu ja õnnistab iga algatust, mille eesmärk on otsida Teda. Oleme kindlad, et see koht on selle töö jaoks parim. „Me ei pane siia unustatud asju, vaid neid asju, mida tahame alles hoida,” ütles Ősz-Farkas.

Noortekeskus on avatud iga päev kella neljast pärastlõunal kuni kümneni õhtul, laupäeviti keskööni. Teretulnud on kõik külalised, kes soovivad siin õppida või puhata, korraldatakse ka üritusi neile, kes on valmis osalema kunstiprojektides või teemaõhtutes või ka jalgpalli MMi vaatamisel. Noortekeskusel on ka oma Facebooki-leht.

Noortekeskuse juhid paluvad oma tööle eestpalveid ja kutsuvad kõiki külla.

Allikas.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat