Perelaagri fookuses on head suhted. 10. juunini registreerimine tasuta

Avaldatud 29.5.2018

Tänavune perelaager, mis toimub 29. juunist 1. juulini Valgemetsa puhkekülas Põlvamaal, keskendub tervetele suhetele. Perelaagri teemade valikul on aluseks võetud programm „Loomine ja tervis” oma kaheksa teemaga: toitumine, hoiakud, suhted, usaldus, aktiivsus, keskkond, puhkus ja valikud. Siiski ei jõuta perelaagris kõiki nimetatud teemasid katta ja keskendutakse suhetele.

„Laagris vaatame, kuidas pikalt ja hästi koos elada, kuidas hoida suhteid heade ja tervetena,” ütles koguduste liidu peretöö juht Allan Randlepp. „Võtame vaatluse alla head suhted laiemas mõttes: lapsed ja vanemad, abikaasad, aga sinna alla käivad ka sõbrasuhted,” selgitas Allan ning lisas, et suhted on ka üks pikaealisuse võtmeid.

„Suhted on seotud valikutega, sellega, kuidas teha häid valikuid. Kõik põhineb meie igapäevastel valikutel, sellel, mis otsuseid me teeme. Väiksed valikud määravad lõpuks meie tee,” rääkis Allan teema olulisusest.

Perelaager algab reede õhtul laagrisse sisseseadmise ja lõkkeõhtuga. Nagu juba tavaks saaud, jagavad mõned abielupaarid lõkkeõhtul oma kokkusaamiselugu. Üks neid paare, kes tänavu oma lugu jagab, on Alla ja David Nõmmik.

Laupäevahommikune laagriprogramm koosneb tavapärasest piiblitunnist gruppides ja jutlusest, mille peab Alla Nõmmik. Pärastlõunal on kavas töötoad nii täiskasvanutele kui lastele. „Püüame lasteprogrammi seekord tihedamaks teha, võtame ka süstad kaasa, nii et saab jõe peal sõita,” kirjeldas Allan laagri kava. Laupäeva õhtul on kavas Tartu ansambli kontsert.

Laagrisse registreerumine on kuni 10. juunini kõigile tasuta. Kõigile neile peredele, kes panevad oma nime kirja pärast 10. juunit või tulevad laagrisse kohapeale ilma registreerumata, maksab laagris osalemine 10 eurot – olenemate sellest, kui mitmeks päevaks laagrisse tullakse.

Laagri poolt pakutakse süüa kolm korda: laupäeva ja pühapäeva hommikul ning laupäeva lõunal. Sellele toidukorrale on igaüks oodatud ka oma osa kaasa tooma.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat