Islandil astuti Hope Channel'i loomisele ühe sammu võrra lähemale

Avaldatud 18.5.2018, allikas TEDNews

Viisteist Islandi vabatahtlikku osales möödunud nädalavahetusel meediakoolitusel, mille eesmärk oli inspireerida uute loovate ideede ja nii tehniliste kui praktiliste teadmistega sellest, kuidas toota veebisisu.

Koolituse viis läbi Trans-Euroopa divisjoni (TED) kommunikatsiooni- ja meediajuht Victor Hulbert ja Yngvar Børresen Norra kanalist Hope Channel.

„Olen väga põnevil Islandi Hope Channel’i valmimise suhtes,“ ütles Børresen. Børresen pani aluse Norra samanimelisele kanalile, ja seda väga väheste vahenditega. Nüüd on ta osaliselt pensionil, ent aitab kogudusetöös ja tema osa on viimaste aastate jooksul kasvanud.

Børresen on väga rõõmus, et „väike rühm koguduseliikmeid tunneb juhtkonna toetust ning on seetõttu hakanud kasutama videokaameraid, et jõuda oma kaasmaalasteni. Tänapäeva meediamaailmas ei ole teist nii tõhusat viisi evangeeliumitööks; sel viisil jõuame inimesteni sel mägisel maal, kus inimesed on kaugetesse kohtadesse laiali pillutatud.“

Vabatahtlikke julgustati tootma materjali, mis oleks mõeldud riigi väiksele rahvaarvule, ja et nad kasutaksid oma emakeelt. Kuigi suurem osa islandlasi räägib vabalt inglise keelt, on nad siiski väga uhked selle üle, et saavad adventsõnumit kuulutada oma emakeeles.

Video koolituselt

Victor Hulbert ja Yngvar Børresen jagasid erinevaid praktilisi näpunäiteid, alates käsikirja kirjutamisest, tehnilisest varustusest, heli- ja valgustehnikast ning lõpetades intervjueerimisega. Koolitus tipnes Reykjaviki tänavatel tehtud tänavaintervjuudega. „Kuigi see oli vaid harjutamise eesmärgil tehtud intervjuu, annab see siiski inimestele võimaluse üle saada oma sisemistest hirmudest ning kaameraga töötamisest,“ ütles Hulbert. „Mulle avaldas muljet see pühendumine ja entusiasm, aga neile lisaks ka see, kuidas ma nägin, et selle lühikese aja jooksul inimeste oskused arenesid.“

Kui Islandi liidu esimees Gavin Anthony osalejailt küsis, missugune osa neile koolitusest enim meeldis, vastati talle, et kõik. Oli selge, et osalejatel on motivatsioon töötada tulevases Hope Channel’is ja lisaks sellele ütles nii mõnigi, et ta tunneb, et suhe kogudusega sai värskema mõõtme.

„Ma olen väga rõõmus, nähes entusiastlikke osalejaid,“ ütles Børresen. „Pole kahtlustki, et nad on andekad, uuendusmeelsed, praktilise meelega ja ka sõbralikud. Sellistesse inimestesse ei ole keeruline uskuda. Ma soovin neid tänada nende koosveedetud päevade eest ja soovin neile palju Jumala õnnistusi!“

Mõte arendada Islandil välja Hope Channel’i tegevus on viimase paari aastaga hoogu kogunud. Nüüd toimunud esimese meediakoolitusega on see unistus teokssaamisele ühe sammu võrra lähemale astunud.

Victor Hulbert jagab muljeid Islandilt siin.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat