Euroopa tervisekonverentsil uuriti, kuidas elustiiliga haigusi leevendada

Avaldatud 11.5.2018, allikas TEDNews

17.–21. aprillil oli Rumeenias Bukarestis teine Euroopa tervisekonverents, osales üle 640 arsti, hambaarsti, kaplani, terviseõpetaja ja tudengi. Konverentsi teema oli „Kuidas võita haigusi elustiilitervishoiuga”.

Statistika järgi on 60% surmapõhjustest tingitud mittenakkavatest haigustest: vaimse tervise probleemid, südameveresoonkonna haigused, vähk, diabeet, kroonilised hingamisteede haigused.

Saanud inspiratsiooni, korraldas Inter-Euroopa divisjoni tervisetöö juht Valerie Dufour (pildil) selle konverentsi, et rõhutada tervenemise lugusid. Ta ütles, et need lood „ei jutusta haigete paranemisest, vaid viivad meid pigem tervenemise allika juurde, aga ka selle juurde, et iga inimene peab ise enda taastumisse panustama”.

„Sellised konverentsid on olulised, kuna siin saab õppida uusi teadmisi ja tuletada meelde seda, mida varem teadsime, aga ehk kõige olulisem on see, et siin luuakse uusi võrustikke ja saadakse uut indu,” ütles Trans-Euroopa tervisetöö juht Torben Bergland.

Loengutes ja töötubades andsid eksperdid üle maailma võimalikke lahendusi, kuidas leevendada krooniliste haiguste vaevusi. Jagati praktilisi ja tõenduspõhiseid uurimusi sellest, kuidas paljudel juhtudel saab neid haigusi ravida ja taandada, kasutades elustiilimuutusi.

Konverentsi jumalateenistustel kõneles Don Mackintosh, Weimari kolledži terviseprogrammi juht. Ta pikkis oma jutlustesse teaduslike uurimuste andmeid ning aitas kuulajail avastada seda huvi, mida Jumal tunneb tervikliku tervise suhtes. Üleilmse koguduse peakonverentsi terviseosakonna asejuht dr Zeno Charles-Marcel kinnitas, et „konverents oli inspireeriv. Jumal annab meile võimaluse piiluda Tema loovat ja taastavat väge terviseteaduse kaudu. Konverentsil oli aega kolleegidega suhelda ja kohtuda uute inimestega, mis viib kahtlemata uute sõprussuhete ja koostööni.”

Dr Fred Hardinge, kes on samuti peakonverentsi tervisetöö asejuht, märkis, et konverents „laiendas arusaamist elustiilimuudatuste tegemisest ja elustiili parandamisest haiguse ennetajana. Elustiil on oluline faktor haiguste haiguste ravimisel.”

Kuigi osalejad olid peamiselt Euroopast, oli neid ka Ühendriikidest, Austraaliast, Marokost, Taimaalt, Tšiilist, Peruust, Brasiiliast, Venemaalt ja mujaltki.


Konverentsi kohta leiad rohkem infot siit.

 

Vaata ka

Kaks teksti konverentsi kohta Balti uniooni tervisetöö juhilt Alla Nõmmikult : I osa, II osa

Iiri misjonipõllu ettekanne: tervise, tervenemise ja lootuse jagamine.


 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat