Liidu töölised arutasid ühisel koosolekul oma töö põhiülesandeid

Avaldatud 17.4.2007, allikas Meie Aeg

17. aprillil kogunesid Adventistide Koguduste Eesti Liidu töölised taaskordsele õppe- ja osaduspäevale Tartusse, kus arutleti vaimuliku töö peamisi ülesandeid ning jagati liidu tööga seonduvat informatsiooni.

„Kuidas esitada kutset maailmale”, alustas pastor Viktor Nõmmik palvusmõtisklust. „Pildi seinale riputamiseks peab kasutama vastavaid tööriistu. Siin ei ole kasu triikrauast ega tolmuimejast. Vaja on kahte naela ja korralikku haamrit ja pilt saabki seinale riputatud,” tõi Viktor võrdumi.

Jeesus ja Ristija Johannes edastasid ühe peamise sõnumina „Parandage meelt, sest taevariik on lähedal!” „Üleskutse – see ongi haamer,” ütles pastor Viktor.

„...sest taevariik on lähedal...” on edasilükkamatuse element. Selleks, et üleskutse oleks efektiivne, peab see sisaldama edasilükkamatuse elementi. Need ongi need kaks naela.”

Evangeelne jutlus peab juhatama ja viima inimesed Kristuse juurde. Mida pikem on aeg veendumuse ja vahetu tegutsemise vahel, seda harvemini tekib soov tegutsemiseks. „Aeg – see on tähtis faktor, mis mõjutab vastastikust seost tegutsemise ja otsustamise vahel,” tsiteeris Viktor evangelist Mark Finleyt. „Inimene on loodud nii, et tal on vajalik omada võimalust vastata mõjule, mida Pühakiri on temas esile kutsunud,” on kirjutanud R.Z Fiš.

„Mõned inimesed süüdistavad meid liiga suures emotsionaalsuses. Ma ütleks, et meil on seda hoopis liiga vähe. Selles ongi peidus saladus, miks me kaotame nii palju inimesi. Meid ei ole kutsutud võitma ainult inimese mõistust, me peame võitma ka nende südameid,” on öelnud Billy Graham.

„Enne kui me juhime inimesed risti juurde, peame me ise enne sinna minema,” võttis Viktor oma palvuseteema kokku.

Teated

Liidu esimees pastor Tõnu Jugar tervitas ja õnnitles liidu peasekertäri Davi Nõmmikut homse sünnipäeva puhul. Samuti tutvustas pastor Jugar uut liidu tehnilist sekretäri Kätlin Liidemaad, kes asendab alates 23. aprillist lapsehoolduspuhkusele minevat senist sekretäri Kaarin Lukk´i.

Uniooni õpetussõnad

Taaskord olid Eesti liidu töölistel külas Bali Uniooni juhid – Valdis Zilgavlis, Guntis Bukalders ning Andris Arinš. Uniooni president Valdis Zilgavlis rääkis alustuseks ootustest pastorite suhtes.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat