Paulsen noortele: “Teie olete kogudus”

Avaldatud 8.4.2007, allikas Adventist News Network

29. märtsil vestles adventkiriku president Jan Paulsen New York Citys adventistidest noorte ja tudengitega, kus tal tuli vastata küsimustele, mis puudutasid teemasid muusikast kuni abieluni ja koguni pesapallini. Tegemist oli pastor Paulseni vestlustesarja “Let's Talk” 15. osaga, kus ta vestleb noortega otseetris, ilma toimetamiseta ja hilisema muutmiseta.

Seekordseks teemaks kujunes noorte osalemine koguduse elus. Pastor Paulsen rõhutas noortele, et neil peaks olema sama tugev hääleõigus, kui neil kes istuvad koguduste nõukogudes ja komiteedes. “Kas te peate saama valitud mingi koguduse institutsiooni ametnikuks või presidendiks? Te olete osa kogudusest täpselt sama palju kui minagi seda olen,” ütles Paulsen kohalolijatele.

Kuigi noored tervitasid tema optimismi ja kuuldud sõnumit, tõdesid mitmed, et piiratud ressursid ja mitte niivõrd toetavad suhtumised osade vanemate koguduseliikmete poolt muudavad koguduseelus osalemise raskeks.

Paulsen tunnistas osalejate muresid ja kiitis neid, kes vaatamata oma koguduse toe puudumisele võtavad siiski initsiatiivi ja annavad oma osa. “Ei ole ühtegi põhjust, miks inimene peab ületama 40. või 50 eluaasta, et koguduseelus osaleda.”

Üks osaleja küsis, kas pastor Paulsen näeb, et koguduses oleks ruumi ka nö “ebatavalistele” talentidele nagu seda on räpmuusikud või koreograafid. “Laske oma erilistel vaimulikel andidel, energial ja ideedel voolata koguduse ellu,” vastas Paulsen.

“Mõned inimesed tunnevad ennast uute ja teistsuguste nähtuste juures ebamugavalt. Olge nende suhtes kannatlikud. Aidake neil mõista, et olete täielikult pühendunud kogudusele. Kõige halvem asi oleks see, kui jääksite kõrvale. Mõjutagu teie annid kogudust positiivselt,” soovitas Paulsen.

Kui üks osaleja küsis kiriku suhtumist homoseksuaalsusesse, ütles pastor Paulsen, et ta ei näe, et selline eluviis sobiks kokku adventistlike väärtustega. “See on ainus positsioon millel ma Piiblit käes hoides saan olla.” Samas kiirustas ta lisama, et kogudus peaks ka homoseksuaalide suhtes avatud olema. “Ma reedan Kristust, kui ma ei suuda neile rääkida Kristuse armastusest ja hoolest nende pärast.”

Adventkiriku president lisas, et kirik ei “sea patte pingeritta ja et igaüks on milleski ebatäiuslik. “Patt tähendab Kristusest eemaldumist. Me kohtume inimestega nende eluteel erinevatel perioodidel. Need on inimesed, kes komistavad ja teevad vigu. Kristus hoolib kõigist, sõltumata sellest, millises elustaadiumis keegi on.”
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat