Ülemaailmne noortepäev kohe käes

Avaldatud 13.3.2018

17. märtsil toimub järjekordne ülemaailmne noortepäev (GYD – Global Youth Day). Ettevõtmine sai alguse 2013. aastal eesmärgiga pühendada igal aastal üks hingamispäev adventnoortele, et nad saaksid väljundi kogukonnas tegutsemiseks ning julgustuse aktiivsemalt evangeeliumi kuulutada.

Esimene noortepäev läks korda üle ootuste hästi: sajad tuhanded noored üllatasid vanemaid kogudusejuhte, kui leidsid uusi viise, kuidas „olla teenistus” – see on ka üleilmse noortepäeva moto. 2016. aastal käisid näiteks Tallinna I koguduse noored, Keila SOS lastekülas lapsi teenimas.

Eelmise aasta GYD oli läbi ajaloo adventkoguduse suurim sotsiaalmeedias kajastatud ettevõtmine.  Twitteri postitused said 53,621,598 reaktsiooni ning ulatus Facebookis oli 94,321,088 . Ka sellel aastal on kõiki osalejaid kutsutud üles kasutama hashtage #GYD18 ja YWOP18.

Eesti noorte tegemised sellel aastal

Kompassi Meeskond ja Tallinna I kogudus on ülemaailmse noortepäeva raames 17. märtsil ette võtnud põneva projekti Pirita tervisespordiradadel. Eesmärgiks on veeta üks aktiivne päev Jumala loodud looduses kogukonda teenides.

Kompassi koguduse misjoniosakonna juht Kevin Pajula selgitab noortepäeva vajalikkust. „See on üks hingamispäev viiekümne kahest, kus adventnoored üle maailma on võtnud eesmärgiks "olla ise teenistus" selle asemel, et lihtsalt kuulata jutlust.“ Kevin lisas, et selle päeva puhul on Kompassi Meeskond koostööd teinud Pirita linnaosa valitsusega ning saanud kontakti Pirita vähekindlustatud peredega, kellele on juba korraldatud mitmeid heategevuslikke üritusi. Sellel päeval on Kevini sõnul võimalus leida kontakti perede ja noortega, neid abistada ja oma tegudega toeks olla. „Selle päeva eesmärk on teiste inimeste teenimine meie oskuste ja andidega, mille Jumal meie kätte on usaldanud,“ selgitab Kevin.

Selle päeva puhul on Tallinna kogudustel plaanis põnev geopeituse mäng.  „See hõlmab endas lõbusat mängu, mis paljuski sarnaneb orienteerumisega. Noortel on võimalus veeta päev mõnusas talvises looduses ning kohtuda uute inimestega ning luua uusi sõprussidemeid. Geopeituse käigus tuleb terviseradadel ringi käies erinevates punktides vastata küsimustele ja lahendada põnevaid ülesandeid õppides uusi teadmisi ja oskuski kasutades ära ka rajaleidjate tarkusi,“ tutvustas Kevin plaane. Pärast mängu lõppu on kõik osalejad oodatud Pirita tervisespordikeskusesse ühisele lõunale.

Seega kutsub Kevin kõiki seiklusesõpru 17. märtsil kell 12:00 Pirita tervisekeskuse juurde, kus toimub meeskondlik geopeitus. Rohkem infot Pirital toimuva seikluspäeva kohta võib leida Kompassi koguduse Facebooki lehelt või võttes ühendust: kompass(at)advent.ee.

Rakvere koguduse plaane tutvustas Ly Kaasik. „Selle aasta ülemaailmsel noortepäeval keskendub meie kogudus noorte õnnele ja heaolule. Päev enne ülemaailmset noortepäeva, 16. märtsil kell 16.00, toimub Rakvere Avatud Noortekeskuses üritus pealkirjaga „Õnne otsingul“.“ Kokkusaamise eesmärk on Ly sõnul aidata noortel oma muredega toime tulla ja julgustada neid vajadusel abi otsima. „Külla tuleb Haridus- ja Teadusministeeriumilt tunnustuse saanud koolitaja Pille Kriisa, kes tegeleb oma töös peamiselt laste ja noortega ning aastal 2014 valisid just noored ta aasta enim silma paistnud koolitajaks.“ Lisaks toimub lõbus noolemäng teemakohaste auhindadega, kus igal osalejal on võimalus üks oma mure südamelt ära kirjutada.

Ly sõnul siiski ei jää 16. märtsi üritus ainukeseks omataoliseks. „Pigem on see alguseks aasta läbi kestvate töötubade seeriale, kus iga kuu jooksul vaadeldakse lähemalt mõnda probleemi, millega noored kokku puutuvad,“ ütles Ly. Koos sõprade ja vastava ala spetsialistidega püütakse jõuda jälile oma murede põhjustele ja leida neile lahendus. Võtab Ly tegemised Rakveres kokku.


Lisainfo saamiseks külasta Peakonverentsi noortetöö kodulehte http://youth.adventist.org/GYD, lae alla Androidi või iOSi äpp ning vaata GYD päeva ülekannet ja tegevuste kaarti https://www.globalyouthday.org/. Samuti ära unusta lisamast sinna enda ettevõtmist!

Kompassi geopeitus: https://www.facebook.com/events/154515525206446/

Rakvere „Õnne otsingul“: https://www.facebook.com/events/151698755505653/

Ülemaailmne noortepäev juhatab sisse sellele järgneva noorte palvenädala, mille materjalid ilmuvad peagi ka meie kodulehele.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat