Tartus tuleb loengusari “Ela oma elu täiel määral!”

Avaldatud 23.2.2007

9.-17. märtsini toimub Tartus Tartu Ülikooli Ajaloomuuseumis loengusari pealkirja all “Ela oma elu täiel määral!”, mille peab Janos Kovacs-Biro Ungari adventkogudusest.

Loengute teemad on järgnevad:

1. Jumal ja terrorist: kuidas Jumal kohtleb kurjategijaid. Piibli näidete ja lugude alusel võib öelda, et Jumal kohtleb terroriste õiglaselt. Seisame silmitsi reaalse lahinguga meie mõtete pärast, kuhu on kaasatud ka inglid…

2. Da Vinci koodi Jeesus vs Piibli Jeesus? Jõulude ajal kordame Jeesuse sünnilugu. Aasta jooksul mõtleme mõnede Tema elu detailide üle. Vaatamata sellele tundub, et 21. sajandi inimesed ei tunne maailma päästjat. Mida teha? On meil rohtu meie ühiskonda vaevava haiguse – piibelliku kirjaoskamatuse - vastu?

3. Passioon. Kristuse surm on shokeeriv aga ka rõõmustav sündmus. Mida võis Jumal tunda oma Poja surma hetkel? Mida tähendas see tolle aja põlvkonnale? Mida see tähendab sulle? Aabrahami ja tema poja loo kaudu uurime, mida võime sellest erilisest juhtumist õppida.

4. Olukordadest sõltumatu usk ja usu algus. Usk ei ole meie meelte varuväljapääs! Usul on mõte, eesmärk ja vili. Et elada usus, pead sa uskuma, astuma samme ning võtma vastu otsuseid. Võrdleme elu usus ja usuta, uurides Piiblist iidset vangistuse lugu…

5. Elu ja surma küsimus. Kas me elame pärast surma? Kuidas elada üle oma lähedaste kaotus? Kuhu läheme, kui meie elu lõpeb? Kas me peame valmistuma suremiseks või ülestõusmiseks..?

6. Seitse sammu Jeesuseni. Paljud inimesed järgneksid Kristusele, kui nad teaksid teed Temani. Jeesusega kõndimine on omamoodi eluviis. Iga elu algab sünniga. Elu Kristusega algab “uuestisünniga”. Kuidas võib seda kogeda täiskasvanu?

7. Sinu pere vajadus Jumala järele. Perekond on ühiskonna alustala. Milline roll on tänapäeva isadel ja emadel Looja plaani järgi? Kuidas saab Kristus rikastada sinu pereelu ja –kogemust?

8. Kas taevas on reaalne paik? Piibel räägib kolmest taevast ja eriliselt räägib ta kolmandast. Jumal ootab meid kohta, kuhu saabume nagu koju. Kas me läheme koju? Kas me tunneme üksteist ära?

Loengut ei toimu 14. märtsi õhtul. Loengute algusajaks kõigil päevadel on 18:30.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat