Uus täiskasvanute värviraamat on kasulik nii inimese vaimsusele kui loovusele

Avaldatud 15.1.2018, allikas TEDNews

Kas oled ennast avastanud koosolekutel märkmepaberile kritseldamas? Võib-olla oled isegi leidnud, et see juhuslik kunstivorm aitab sul paremini keskenduda. See on Trans-Euroopa Divisjoni naisteöö osakonna poolt välja antud täiskasvanute värviraamatu loomise põhjus.

Värviraamat kuulub neljateistkümneosalise õppematerjali „Naised Piiblis ja mina“ juurde. Värviraamat aitab kaasa loovusele Jumala Sõna õppimise ajal. Õppematerjali saab kasutada nii iseenda jaoks kui ka väikegrupis. Samuti saab see olla vahend misjonitööks. Värviraamat annab nendele materjalidele uue väärtuse ning seda väljendab ka Divisjoni naistetöö juht Clair Sanches-Schutte.

„Kas teadsid, et värvimise ajal omandad sa palju rohkem informatsiooni? Samaaegne kuulamine ja värvimine aitab sul kasutada mõlemat ajupoolkera,“ ütleb ta. „Värvimist võib kasutada väikegrupis, kuid miks mitte ka kuulates podcasti või jutlust või veel hoopis mõnes teises olukorras.“

Kuigi värviraamat on olnud naistetööharu algatus, on Claire üllatunud, kui paljud mehed soovivad ettevõtmisega liituda. Kaasaarvatud tema enda perekonnas. Mis on see põhjus?

„Värvimisel on palju kasutegureid,“ selgitab Claire. „See taandab stressi ja ärevust, toob meis esile loovuse kui Jumala kingi ning aitab keskenduda teisi kuulates.“ Ta lisab, et kuigi üldjuhul on see individuaalne tegevus, võib seda teha ka üheskoos, et veelgi toredam kogemus ja tulemus oleks.

Mälu treenimisest rääkides lisab Claire, et „loov värvimine aitab meil kasvada kristlastena vaimulikumaks. Kui sa mõtled sellele, mida värvid, võib see viia sind palju sügavama piibliuurimiseni. See aitab keskenduda sellele, mida loed ja kuuled.“

Kuid miks mitte ise seda järgi proovida või kellelegi selline kingitus teha: õppematerjali allalaadimiseks ja värviraamatu tellimiseks külasta Trans-Euroopa Divisjoni naistetöö lehekülge.

Video, kus Claire tutvustab neidsamu materjale:

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat