Maailmakirik: Paulsen kutsub üles alustama uut aastat avatud ja lahke südamega

Avaldatud 4.1.2007, allikas Adventist News Network

“Kas me oleme kaastundlikud nende suhtes, kes on haavatavad? Kas me ulatame neile käe ja pakume püsivat abi? Kas me oleme ühiskonna rahutegijad? Kas me pakume halastus- ja kaastundesõnu ning –tegusid inimestele, keda me kohtame?” küsis Seitsmenda Päeva Adventistide ülemaailmse kiriku president ja pastor Jan Paulsen oma pühadetervituses umbes 14,5 miljonile koguduseliikmele üle maailma.

Uue aasta lähenedes õhutas pastor Paulsen koguduseliikmeid omaks võtma Immaanueli või siis “Jumal meiega” vaimsust – mitte ainult pühade perioodil, vaid iga päev.

Ta märkis, et Kristus andis kirikule eeskuju, valides sünni askeetlikus tallis. “Ta samastus paljude teistega, kes ei elanud luksuses, kellel puudus turvalisus, kellel ei olnud korralikku elamist, nende paljudega, kes võitlesid nii mitmete asjaoludega, sõdadega ning samuti nende miljonitega, kes päevade viisi pidid elama pidevas võitluses vaesusega. Neile ütles Jeesus: "Ma tean. Ma mõistan. Ma olen saanud osa sellest, mida teie olete kogenud.”

Pastor Paulsen arvab, et on väga oluline kristlaste poolt jätkata kaastunde näitamist kõigile, võttes seda kui koguduse missiooni.“Jeesuse sünnilugu oleks lihtsalt lugu, kui see ei puudutaks meie elusid ega muudaks meie käitumist,” ütles Paulsen. “Kord, kui jõuluaeg on möödas ning kõik on jälle nii nagu enne seda, siis ei ole me selle sündmuse tähendust mõistnud,” lisas ta.

Immaanueli vaimsus ulatub teisele poole kiriku hoolt ja muret teiste inimeste pärast; see kinnitab samuti iga individuaalse koguduseliikme ülimat kindlustunnet, “seletamatut” rahu. Paulsen ütles: “Jeesuse sõnadest ja elust õpime, et need, kes Temasse usuvad, kogevad rahu, mis on asjaoludest hoolimata meie kontrolli haardest väljas, igavest rahu; rahu, mis tuleb meie kindlast teadmisest, et Jeesus Kristus on meie igaühe Päästja ja Ta tuleb varsti.”

Kujutades astumist uude aastasse sarnaselt reisina üle silla, ütleb Paulsen, et “jõulude sõnum on see, et me saame jalutada tulevikku kindlameelselt ja turvatundega. Tulevikus on palju ebakindlat, kuid me võime … kanda oma südames, meeltes ja plaanides tundmust, et Jumal on meiega, et Ta jalutab koos meiega igal meie sammul ja muudab meie tuleviku turvaliseks.”

“Ma palvetan selle eest, et taevane juuresolek mõjutaks meie eluviise ning et sellel oleks meie elule muutev mõju,” ütles Paulsen lõpetuseks. “Ma palvetan, et see vaimsus oleks ikka meiega, kui me siseneme uude aastasse – see valmisolek lubada armastusel leida väljund järelemõtlemise ja hoole kaudu, mida me anname teistele inimestele. Ma arvan, see on see, kuidas Jumal tahaks meid näha tulevikku minemas.”
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat