2006. aasta hingamispäevakooli osakonna aruanne

Avaldatud 13.12.2006

AK Eesti Liidu täiskasvanute hingamispäevakooliosakond on töötanud pidevalt ja stabiilselt terve selle aasta. Oleme hankinud Peakonverentsist õppetükkide originaalid – täiskasvanute õppetüki standardse versiooni – ning iga kvartali 2. kuu alguseks tõlkinud järgmise kvartali materjali ja kujundanud selle eestikeelseks õppetükiks. Seejärel oleme korraldanud õppetükkide trükkimise ja köitmise ning kvartali lõpuks oleme saatnud need (järgmise veerandi õppetükid) kõigisse kogudustesse nende poolt nõutud kogustes. Viimane kord, see on selle aasta 4. veerandiks sai välja saadetud 760 eestikeelset õppetükki. Venekeelseid õppetükke – täiskasvanute standardset ja õpetajate versiooni – oleme tellinud Venemaalt ja saatnud kogudustesse kokku 340 eksemplari.

2007. aasta 1. kvartali õppetükid on tõlgitud, korrigeeritud, disainitud ja antud trükkija kätte juba novembrikuu alguses, nii et ka need peaksid õigeaegselt valmima. 2007. aasta 2. veerandi õppetükkide ingliskeelsed originaalid on välja saadetud tõlkijatele, kes on kohustunud tegema oma töö 31. jaanuariks 2007.

Täiskasvanute hingamispäevakool toimib kõigis AK Eesti Liidu kogudustes. Järjekindlalt igal hingamispäeval, enamasti enne jutlust, kogunetakse gruppidesse, et läbi arutada antud nädala õppeaine. Umbes pooltes kogudustes toimub ka eeltund ehk hingamispäevakooli õpetajate tund, nagu näitavad kogudustest tulnud aruanded. Aruannetest veel nii palju, et mitte igas kvartalis pole tulnud igast kogudusest oodatud aruannet, mille kohta ma saatsin teate kõigisse kogudustesse, üleskutsega olla hoolsamad aruannete täitmisel ja ärasaatmisel.

Osavõtt hingamispäevakoolist on kahjuks pisut väiksem kui osavõtt jutluse tunnist – ja seda eriti nooremate inimeste osas. Mõnede arvates on puhkepäeval kirikusse tulekuks kell 10 liiga vara. Mõnele ei meeldi, kui neile esitatakse küsimusi. Mõnele ei meeldi vestlusega kaasnev sumin kirikus, eriti kui seal on mitu gruppi. Mitmes koguduses on viidud mõned hingamispäevakooli grupid teistesse ruumidesse, kui need on olemas, ja nendes gruppides osalejailt on tulnud positiivset tagasisidet. Neile on seal rohkem meeldinud, kui osalemine mõnes grupis suures saalis. Selles suunas tuleks edasi minna.

Jumala abiga soovime jätkata seda tööd, tehes kõik meist oleneva, et hingamispäevakool haaraks rohkem koguduseliikmeid ja külalisi ning et selle kaudu saaks inimesi juhitud Kristuse juurde. See aitab ka imeliselt kaasa suhete loomisele ja paranemisele inimeste vahel. Koos Piiblit uurides on paljud leidnud endale tõelisi sõpru. Selliselt omavahel suheldes on avastatud inimestes talente, mida on seejärel rakendatud koguduse ühises töös. Hingamispäevakoolis omavahel tihedalt suheldes oleme ka osutunud üksteisele tugevaks toeks rasketel aegadel. Hingamispäevakool on olnud õnnistuseks paljudele koguduseliikmetele ja külalistele ja on jätkuvalt seda ka tulevikus.

Mati Ploompuu,
AKEL-i hingamispäevakooliosakonna juht
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat