Justiitsministeerium tänas Rainer Miltopi

Avaldatud 1.12.2006, allikas Meie Aeg

Rakvere adventkoguduse liige Rainer Miltop oli üks seitsmest inimesest, kellele justiitsminister Rein Lang andis neljapäeval üle kodanikujulguse aumärgid ja sellega kaasas käiva käekella.

Justiitsminister Rein Langi sõnul näitasid autasude saajad üles tõelist kodanikujulgust. "Kui inimene kaitseb oma vara siis ei saa me veel rääkida kangelaslikkusest, aga need inimesed siin täna astusid välja kaaskodaniku elu, tervise või vara kaitseks. See väärib vaieldamatult kõrgemat tunnustust," märkis Lang.

Rainer Miltopi kandidatuuri seadsid üles Rakvere linnapea Andres Jaadla ja Ida Politseiprefektuur.

30.04.2006 kell 15.10 laekus Rakvere politseiosakonna juhtimiskeskusesse teade, et Rakvere linnas on telefonimasti otsa roninud mees, kes ähvardab sealt alla hüpata. Politseipatrull tegi kindlaks 90 meetri kõrguse masti otsa roninud mehe nime. Sündmuskohale kutsuti masti valdava firma töötaja koos masti otsa ronimiseks spetsiaalse varustusega. Samal ajal sõitis sündmuskohast mööda Rainer Miltop, kes tundis asja vastu huvi ja pakkus abi. Kuna firma töötaja saabumine viibis ning suurenes oht, et masti otsa roninud Kaido hüppab või kukub mastist alla, otsustatigi kasutada vabatahtliku abilise Rainer Miltopi abi.

Rainer Miltop, kes oli olnud masti otsa roninud Kaido maadlustreener ja kes ise on aktiivne mägironimise harrastaja, omas vajalikku turvavarustust, ronis 90 meetrise masti otsa ning oskusliku veenmise tulemusel õnnestus tal mees masti otsast alla tuua.

06.05.2006 kell 23.20 sai Rakvere politseiosakonna juhtimiskeskus taas teate sama masti otsa roninud inimesest. See oli sama mees, kes oli masti otsa roninud ka 30. aprillil 2006. Seekord juba juhtimiskeskus teadis, kelle poole pöörduda. Rainer Miltop tuli politseile appi ja tõi mehe jälle masti otsast alla. Peale päästmist suunati masti otsa ronija psühhiaatrilisele ravile.

29.08.2006 kell 19.39 tuli Rakvere politseiosakonna juhtimiskeskusele teade, et Lääne-Virumaa Aaspere külas on katlamaja korstna otsa roninud Jaanus ja ähvardab sealt alla hüpata. Kohale saadetud politsei- ja päästetöötajatele tuli jälle vabatahtlikult appi Rainer Miltop, kellele juhtimiskeskus abipalve saatis. Seekord siiski Raineri abi ei vajatud, sest Jaanus ronis ise korstna otsast alla ning suunati meditsiinitöötaja poolt psühhiaatrilisele ravile.

Rainer Miltop on ka Rakvere linnavolikogu liige, Rakvere linnavalitsuse turvalisuse ja kriminaalpreventsiooni komisjoni liige ja ohvriabi toa töö käivitaja Rakveres.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat